Türkiye - Yunanistan arasında yeni gelişme

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Akdeniz'den kaynaklanan gerilimde yeni bir gelişme yaşandı. Gelişmeyi Bakan Çavuşoğlu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye - Yunanistan arasında yeni gelişme

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmede istikşafi görüşmelerin yapılmasında mutabık kaldıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias görüştü. Görüşmenin ardından Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde; Kapalı Maraş'ta yıllardır kapalı olması nedeniyle birçok kişi mülklerini kullanamıyordu. Ama şahsi mülklerin olmadığı sahillerin ve bazı yolların açılması önemli idi. Dolayısıyla herkesin yararına BM kararlarını da ilhal etmeden bu tür kararlarınalınmasına devam edilecek. Haklı davamızı herkese anlatmaya devam edeceğiz.

DENDİAS İLE GÖRÜŞMENİN ARDINDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmede istikşafi görüşmelerin yapılmasında mutabık kaldıklarını söyledi.

KARŞILIKLI NAVTEX İLANLARI

Öte yandan, Yunanistan ile yeni bir NAVTEX gerilimi yaşanıyor. Yunanistan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsayacak şekilde Ege Denizi’nde atış eğitimleri için NAVTEX ilan etti. Türkiye'de buna karşı yeni bir NAVTEX duyurusunda bulundu.

Yorumlar