"Türkiye karşıtlarının beslendikleri kaynak PKK ve FETÖ'dür"

- AKPM Türk Grubu Başkanı Küçükcan: - "Bazı ülkelerde, Türkiye'yi zayıflatma veya Türkiye'ye hasar verme düşüncesinde olanlar FETÖ'yle şu anda iş birliği halinde. Şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde Türkiye karşıtlarının beslendikleri temelde iki kaynak var. Birincisi PKK, ikincisi FETÖ'dür. Açık ve net bir şekilde bunu görmemiz mümkün" - "Türkiye artık kendi öz güvenini kazanmış bir ülkedir. Türkiye, kendine yönelik tehditleri içeride ve dışarıda bertaraf etmek için her türlü hukuki sınırlar içerisinde girişimlerini sürdürecek"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye karşıtlarının beslendikleri kaynak PKK ve FETÖ'dür"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, "Bazı ülkelerde, Türkiye'yi zayıflatma veya Türkiye'ye hasar verme düşüncesinde olanlar FETÖ'yle şu anda iş birliği halinde. Şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) Türkiye karşıtlarının beslendikleri temelde iki kaynak var. Birincisi PKK, ikincisi FETÖ'dür. Açık ve net bir şekilde bunu görmemiz mümkün." dedi.

Küçükcan, AA muhabirine değerlendirmede, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında mültecilere ilişkin yapılan anlaşma gereği Türkiye'nin kendi üzerine düşenleri yaptığını, Avrupa'nın ise yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtti.

Bütün bunlara rağmen Türkiye'nin dört koldan bütün siyasi ve diplomatik kanalları kullanarak Avrupa ile ilişkileri normalleştirmeye çalıştığına işaret eden Küçükcan, "Çünkü biz, gerçekten de hem kendi demokrasimizi korumaya, güçlendirmeye çalışıyoruz, hem de çevre ülkelerden gelen farklı tehditleri bertaraf etmeye çalışıyoruz. Bu kolay bir durum değil. Bunu Avrupalı muhattaplarımızın yeterince anlayabildiğini henüz düşünmüyoruz." diye konuştu.

- "Muhattaplarımızın bir kısmı iyi niyetli değil"

Küçükcan, terör örgütlerinin bütün dünyada bir araç olarak kullanıldığını, bunu kendi coğrafyamızda veya başka coğrafyalarda görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Avrupa ülkelerinin takip ettiği politikalara bakıldığında bütün çelişkinin burada olduğunu vurgulayan Küçükcan, şunları söyledi:

"Örneğin biz, PKK'nın Avrupa Birliği, NATO hem de BM tarafından terör örgütü olarak tescillendiğini muhataplarımıza anlatıyoruz. Onlar da bunu kabul ediyorlar. Peki tescilli bir terör örgütünün liderlerinin fotoğraflarının gösterilmesi ya da bunların toplantılarına izin verilmesi ile Türkiye'nin dosya vermesine rağmen bunların iadeleriyle ilgili herhangi bir işlem yapılmamasının teröre destek anlamına geldiğini görmüyor musunuz? diye sorduğumuzda buna verecekleri cevap yok. Demek ki muhataplarımızın bir kısmı iyi niyetli değil."

FETÖ üyelerinin Yunanistan başta olmak üzere, bazı ülkelere mülteci olarak sığındığını anlatan Küçükcan, "Almanya'ya sığınıyorlar. Türkiye'ye geri iade etmiyorlar. Bunlar da ittifak ve müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan şeylerdir. Burada gördüğümüz çok açık ve net büyük bir fotoğraf var. Bu fotoğrafta da Türkiye'ye yönelik saldırılarda kullanılabilecek unsurları, bazı ülkelerin koruduğunu, kolladığını görüyoruz. Bunlar ilişkileri zayıflatan, karşılıklı güveni sarsan konulardır." değerlendirmesini yaptı.

Talip Küçükcan, Türkiye'nin artık kendi öz güvenini kazanmış bir ülke olduğunu, kendine yönelik tehditleri içeride ve dışarıda bertaraf etmek için her türlü hukuki sınırlar içerisinde girişimlerini sürdüreceğini vurguladı.

FETÖ'nün Avrupa kamuoyunda uzun zamandan beri çok ciddi bir şekilde yapılandığını ifade eden Küçükcan, dernek, vakıf ve medya kuruluşları kurarak ciddi bir tanıtım ağına sahip olduğunu, farklı gazetelerde zaman zaman terör örgütü lideri Fetullah Gülen'i aklamaya yönelik yayınlar yaptırıldığını kaydetti.

Küçükcan, "Hatta daha önce Times gazetesinde yayınlanan habere göre, Türkiye'ye yönelik raporların yazılması konusunda da para ödeyerek, bazı parlamenterlere raporlar yazdırdıklarını bütün dünya alem biliyor." dedi.

Bunlara karşı Türkiye'nin de çok ciddi çalışmalar başlattığına işaret eden Küçükcan, şu anda Avrupa'da önemli bir kamu diplomasisi yapıldığını bildirdi.

Küçükcan, şöyle devam etti:

"Hükümetimiz FETÖ liderinin iadesi konusunda ABD ile temas halindedir. Aynı şekilde biz muhataplarımıza her gittiğimiz yerde bu örgütün tehlikeli bir örgüt olduğunu, ilk başlangıçta diyalog, hoşgörü, eğitim gibi konuları kullandığını, İslam dinini itibarsızlaştırdığını ifade ediyoruz. Devleti, bir terör örgütünün yenmesi mümkün değil. Bazı ülkelerde, Türkiye'yi zayıflatma veya Türkiye'ye hasar verme düşüncesinde olanlar FETÖ'yle şu anda iş birliği halinde. Şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde Türkiye karşıtlarının beslendikleri temelde iki kaynak var. Birincisi PKK, ikincisi FETÖ'dür. Açık ve net bir şekilde bunu görmemiz mümkün."

Yorumlar