Türk iş adamları Tanzanya'da

DARÜSSELAM (AA) - Tanzanya'nın Darüsselam kentinde 2. Tanzanya-Türkiye İş Forumu yapıldı. Çok sayıda Türk ve Tanzanyalı iş adamının katıldığı forumun amacının...

Google Haberlere Abone ol
Türk iş adamları Tanzanya'da

DARÜSSELAM (AA) - Tanzanya'nın Darüsselam kentinde 2. Tanzanya-Türkiye İş Forumu yapıldı.

Çok sayıda Türk ve Tanzanyalı iş adamının katıldığı forumun amacının Türkiye ve Tanzanya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Onur Tekyıldız ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ortak organizasyonunda düzenlenen foruma, Türkiye'den 25 firma katıldı. Foruma, Tanzanyalı iş adamları da yoğun ilgi gösterdi.

Ticaret Ataşesi Tekyıldız yaptığı açıklamada, artık iletişimin birçok araçla sağlanabildiğini fakat ticaretin hala yüz yüze ve ürünlerle temas ederek yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu yüzden Türkiye İhracatçılar Meclisi dünyanın birçok yerine ticari heyetler gönderiyor. Bu kapsamda da Tanzanya'da Türkiye'den 25 firmanın katıldığı bu forum düzenlendi. Bu firmalar şartları yerinde görerek Tanzanyalı firmalarla iş anlaşmaları yaparken beri taraftan da kendi yatırımlarını yaparak burada bir istihdam yaratacak. Böylece iki toplumun iş dünyası arasında farkındalık oluşuyor. Bu da bizim ihracat rakamlarımıza yansıyor."


Yorumlar