Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açtı

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği için Danıştay nezdinde dava açtı.     Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açtıkları dava...

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açtı

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği için Danıştay nezdinde dava açtı.

    Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açtıkları dava hakkında bilgi vermek üzere yazılı açıklama yaptı. Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı MEB yasasının ardından Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nin yayınlandığını hatırlatarak “Bu yönetmeliğin okul yöneticileri için objektif kriterler getireceğini, başarılı kişilerin okul yöneticisi olarak devam edeceğini bildirse de, durumun hiç de böyle olmadığı görüldü. MEB’in yayınladığı yönetici görevlendirme yönetmeliği tam bir ucube çıktı." dedi.

    Yönetmelik hakkında değerlendirmeler yapan Koncuk, şöyle devam etti: "Objektif kriterler yerine, yandaşlık kriterleri getiren, başarılı kişileri değil, candaş, sırdaş olanlara görev veren, MEB’de emir kulu ordusu yaratan, iktidara biat etmeyenleri cezalandıran, görev süresi uzatılacak müdürleri büyük çoğunluğu siyasi iktidarın kumandası altında olan ilçe milli eğitim müdürleri ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinin insafına terk eden, okul müdür yardımcılarını ve müdür başyardımcılarını belirlemede başarı ya da başarısızlığı değil, kurum müdürünün kiminle çalışmak istediğini dikkate alan, yazılı sınavı yerle yeksan eden, nasıl yapıldığı, komisyonda kimlerin yer aldığı herkesin malumu olan, sendika temsilcilerinin komisyonda yer almadığı, görüntü ve ses kaydının olmadığı sözlü sınavı esas alan, torpili, sempatiyi, ikili ilişkileri, masa başı arkadaşlıkları, kariyeri, ehliyeti, liyakati ortadan kaldıran, referans noktası aynı dünya görüşüne ve aynı ideolojiye sahip olmak olan, sendikal ve siyasi tercihleri örtüşenleri bir araya getiren bir yönetmeliktir."

    "MEB, KADROLAŞMANIN, YANDAŞ KAYIRMANIN, TORPİLİN BAŞKENTİ OLMUŞTUR"

    MEB Yasası ve bu yasa çerçevesinde çıkarılan yönetici görevlendirme yönetmeliği ile birlikte artık ‘alnının teri’, ‘bileğinin hakkı’ ‘mesleki bilgi’, ‘mesleki tecrübe’ gibi kelimelerin tarihe karıştığını ifade eden Koncuk, "Bu belirsiz yönetmelikle birlikte MEB; Kadrolaşmanın, yandaş kayırmanın, torpilin başkenti olmuştur." diye konuştu.

İsmail Koncuk, Sendikanın yapılan adaletsizliğe, kul hakkı yemeye, MEB’in torpil, adam kayırma ile birlikte anılmasına hiçbir şekilde göz yummayacağını kaydederek "Türk Eğitim-Sen olarak yönetmeliğin eksikliklerini her fırsatta dile getirmiş, hatta yönetmelik yayınlanmadan önce yönetici görevlendirme kriterleri ile ilgili tekliflerimizi sunmuştuk. Ancak tekliflerimizi dikkate almayan, kafasına göre, ölçülebilmesi mümkün olmayan yönetici görevlendirme kriterleri getiren, yıllardır yöneticilik yapan insanları değerlendirme gücü olmayan ve kendilerini tanımayan kişilerin puanlamasına imkân veren bir yönetmeliği kabul etmemiz mümkün değildir." görüşünü belirtti.

    Söz konusu yönetmeliğin 10 maddesine dava açtıklarını söyleyen Koncuk, "Bu ucube yönetmeliğin yargıdan döneceğine inanmaktadır. Hukuk, her türlü hukuksuzluğu bertaraf edecektir." dedi. Koncuk, "Kendisini yargının üstünde görenler, insanların kazanılmış haklarını, sosyal statülerini, yılların emeğini, birikimini bir gecede yok edenler, kendi memurlarını, kendi öğretmenlerini, kendi kadrolarını kısacası kendi devletini oluşturmaya çalışanlar, ‘bizden olmayanları aramızda barındırmayız’ diyenler hukuk duvarına çarpacaktır." dedi. CİHAN

Yorumlar