Türk askerini vuran uçak belli oldu

Rusya, Suriye'de Türk askerine hava saldırısı düzenleyen uçağın Suriye ordusuna ait olduğu bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Türk askerini vuran uçak belli oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Suriye'de dün 3 askerin şehit olmasına, 10 askerin ise yaralanmasına neden olan hava saldırısının detayları yavaş yavaş belli oluyor. Saldırıdan hemen sonra, Türkiye ile Rusya arasında daha önce kurulan özel askeri hat üzerinden görüşmeler gerçekleştirildi. Rus tarafı, saldırıyı kendilerinin değil Şam rejimine ait bir uçağın yaptığını bildirdi. 

Ankara kulislerinden bugün yansıyan bilgilere göre, dün yaşanan saldırıdan hemen sonra Türk tarafı, Rus uçağının düşürülmesinden sonra bir daha benzer durumun yaşanmaması için Ankara-Moskova arasında kurulan özel hattan görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde, saldırıyı düzenleyen uçağın Rus kontrolündeki bölgeden kalktığı bilgisi Rus tarafına iletildi. Rus tarafı ise bir süre sonra, "Saldırıyı Suriye ordusuna ait Albatros isimli uçak tarafından gerçekleştirildi" bilgisini paylaştı. 

Siyaset Bilimleri Profesörü Hasan Köni, Fırat Kalkanı harekâtının 93. gününde El Bab’da 3 Türk askerinin şehit olduğu hava saldırısının Rusya tarafından Suriye rejimine yaptırıldığı görüşünü savundu. Köni, "Türkiye’nin El Bab’dan Halep’e doğru hareketlenmesinden, Rusya ve Suriye memnun değil. Bu saldırıyla, Türkiye’nin muhaliflere destek vereceğini düşünerek, El Bab’daki ilerlemesine cevap verdiklerini düşünüyorum. Rusya, büyük abi rolü oynayıp saldırıyı Suriye’ye yaptırmış oluyor" dedi.

Yorumlar

ihsan uçağın pilotuda garanti cia MOSSAD ajanıdır bu ABD nin işi el baba girilmesini istemiyor kürt koridoru kurulsun istiyor kahpe ABD