Türk askerinden Kosovalı nineyi ağlatan yardım

Türk askeri, Kosovalı ailelere gıda ve giyim yardımı yaptı. Mehmetçiğin yardım ettiği 80 yaşındaki Kosovalı, komutanın elini öpmek istedi.

Google Haberlere Abone ol
Türk askerinden Kosovalı nineyi ağlatan yardım

Kosova'da 1999 yılından buyana KFOR sulh gücü bünyesi altında vazife oluşturan Kosova Türk Temsil heyeti Başkanlığı, Kosovalı sivillere yönelik yardım faaliyetlerine kesintisiz devam ediyor. Türk askerin son 20 senenin en iri kış aylarının yaşandığı Kosova'da eksi 10 derecede gereksinim sahibi Kosovalı Bin aileye sahip çıkarak besin ve giyecek yardımında bulundu. 80 yaşındaki bir Kosovalı kadın, Türk subayının kendisine besin ve giysi paketi vermesi peşinden ağlayarak komutanının elini öpmek istedi. Komutan da sen benim değil ben senin elini öperim diyerek İhtiyar kadının elini öptü. 

16 yıldır Kosovalılara yönelik yardım faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Türk askeri, Türk Kızılay'ı ile gerçekleştirmiş bulunduğu işbirliğiyle Kosova genelinde bin aileye, besin malzemelerinden oluşan yardım paketi ile giyecek yardımında bulundu. 

Mehmetçik, un, şeker, bulgur, makarna, nohut, fasulye, yağdan oluşan besin paketi yanında; mont, kazak, tişört, pantolon, eşofman, kıyafet yardımında da bulundu. Kosova'nın oldukça çok alanında din, lisan ve soy ayırımı gözetmeksizin Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gereksinim sahibi ailelere yardım paketlerini dağıtan Türk askeri, gereksinim sahibi Kosovalılara yönelik yardımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Prizren'deki Rom asıllı 100'ün üstünde vatandaşa yardım paketlerini dağıtan Türk askeri, önümüzdeki günlerde de yardım paketlerini dağıtmaya devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar