Tüfenkci isim vermeden Saadet Partisini eleştirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı konferansta isim vermeden Saadet Partisini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Tüfenkci isim vermeden Saadet Partisini eleştirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bugün siyasi ihtirasları uğruna bazıları nerede duracağını bilmiyor. Oysa siz milletin yanında olun, milletle beraber hareket edin, eğer gücünüzü milletten alıyorsanız başka güçlere, desteklere ihtiyaç yok. 'FETÖ'yü anladık' diyenler veya FETÖ'yle rahmetli Erbakan'ın mücadelesini bilenler bence aynı safta yer almamalı." dedi.

Tüfenkci, Erbakan Vakfı Malatya İl Temsilciliğince düzenlenen "28 Şubat ve Erbakan" konulu konferansta, vefatının 6. yılında Erbakan'ı rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Erbakan'ın millete bıraktığı manevi mirasın gelecek nesiller tarafından örnek alınacağı, takip edileceğine inandığını aktaran Tüfenkci, Erbakan'a Allah'tan rahmet diledi.

Tüfenkci, ülkelerin, milletlerin hayatlarında önemli dönem noktaları olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Türk milletinin önemli dönüm noktalarında birisi 28 Şubat'tır. Tıpkı parlamenter sistemin daha önce ürettiği darbeler, 1960 darbesi gibi, 1970 muhtırası gibi, 1980 darbesi gibi 28 Şubat da bu darbelerden birisiydi. Bu millete, bu milletin değerlerine, bu milletin inancına, yerli ve milli olan her kesime, her kişiye dokunan ve gerçekten o günün muktedirleri tarafından o kadar inanılarak yapılan ve 'Bin yıl sürecek' diye ifade edilen bir dönemi yaşadık. O dönemin milletimizle mağdurlarından biri de rahmetli Erbakan ve ekibiydi. Esasında o zamanki bu darbe, tıpkı diğer darbeler gibi yerli değerlere sahip çıkan, bu topraklardan fışkıran, vesayetçi odaklara karşı direnen, halktan aldığı yetkiyi Ankara'da başkalarıyla paylaşmaya asla ve asla izin vermeyen insanlara karşı yapılmıştır. 28 Şubat'ta Türkiye bir demokrasi faciası, demokrasi katliamı yaşadı. Adına 'post modern darbe' dediler ama aslında bu milletin değerlerine, inançlarına, kültürüne karşı başlatılmış bir saldırıydı. 28 Şubat, ilk de değildi son da olmadı. 2007'de e-muhtıralar, en sonda da 17-25 Aralık darbe girişimi ve geçen sene de 15 Temmuz'u yaşadık. Allah'a hamdolsun 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet bu darbe girişimine 'dur' dedi."

Tarihi tekerrür olarak değil ders alarak yaşamak istediklerini ifade eden Tüfenkci, her zaman yerliye, milliye, bu topraklardan çıkan bu toprakların insanına inanan, güvenenlerle yol yürüyeceklerini aktardı.

"Bazıları nerede duracağını bilmiyor"

Tüfenkci, Türkiye'nin bir yol ayrımına doğru gittiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Rahmetli Erbakan'ın kurmuş olduğu Milli Nizam Partisi'nin kuruluş beyannamesini açın okuyun. Rahmetli, başkanlık sistemini orada öneriyor, Türkiye için öneriyor. 73 parti programına bakın başkanlık sistemini öneriyor ama bugün siyasi ihtirasları uğruna bazıları nerede duracağını bilmiyor. Oysa siz milletin yanında olun, milletle beraber hareket edin, eğer gücünüzü milletten alıyorsanız başka güçlere, desteklere ihtiyaç yok. 'FETÖ'yü anladık' diyenler veya FETÖ'yle rahmetli Erbakan'ın mücadelesini bilenler bence aynı safta yer almamalı. Onlar da iştahla 'hayır' diyorlar. Bu ülkeyi bölmek için gencecik insanlarımızı şehit edenler Kandil'in mesajıyla 'hayır' diyorlar. DEAŞ, DHKP-C, terör örgütleri bugün 'hayır' diyor. Niye? Bu ülke bölünsün, kaos olsun diye... Biz istikrardan, güvenden, tek milletten, tek devletten, tek bayraktan, tek vatandan yanayız, onun için 'evet' diyoruz. Ama birileri bu ülke bölünsün, her 10 senede bir darbe olsun, siyasiler gitsin dağ tepe dolaşsın millete hesap versin biz burada Ankara'da bekleyelim bu iktidarların gizli ortağı olalım diye el ovuşturanlar, parlamenter sistem devam etsin diyorlar ama biz 'yeter' diyoruz."

"Millet tek söz sahibi olacak"

Türkiye'de geçmişte yaşananlara işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Gazete manşetleriyle iktidara yön vermeye çalışanlar artık eski Türkiye'de kaldı. Allah'a hamdolsun bu millet gazete manşetlerini, algı operasyonlarını bırakın tanklara, tüfeklere karşı iman dolu göğüsünü siper etmiş. Asla ve asla aldatamazsınız bu milleti artık. O eski Türkiye'nin adetiydi. Şimdi millet tek söz sahibi olacak. Onun için sisteme bakın, biz güçlü bir hükümet, güçlü bir Türkiye, güçlü bir meclis, güçlü bir yargı istiyoruz."

Konferansa Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile diğer yetkililer ve davetliler katıldı.

Yorumlar