TTB'ye yönelik soruşturma

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Bu hareket uluslararası camiada meşru olarak görülürken terör örgütlerini destekler vaziyette açıklamada bulunulmasının elbette bir bedelinin olması, yargı tarafından soruşturulmasını gerektirir"

Google Haberlere Abone ol
TTB'ye yönelik soruşturma

TBMM (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamanın ardından başlatılan soruşturma hakkında, "Bu hareket uluslararası camiada meşru olarak görülürken, terör örgütlerini destekler vaziyette açıklamada bulunulmasının elbette bir bedelinin olması, yargı tarafından soruşturulmasını gerektirir." dedi.

Tüfenkci, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca TTB yetkilileri hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınırlarını korumak için terör örgütlerine yönelik bir operasyon yaptığını anımsattı.

PKK, DEAŞ ve PKK'nın uzantısı olduğu dünya tarafından kabul edilen terör örgütü PYD'ye yönelik başlatılan operasyonun devam ettiği sırada Türk Tabipler Birliğinin yaptığı açıklamanın Türkiye'de birçok kesimi rahatsız ettiğini vurgulayan Tüfenkci, "Bu, fikir hürriyeti ya da görüş açıklamanın ötesinde. Yek vücut olacağımız, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceği bir dönemdeyiz. Siz, ordumuzun meşru hareketinin arkasında duramıyorsanız, bu hareket uluslararası camiada da meşru olarak görülürken terör örgütlerini destekler vaziyette açıklamada bulunulmasının elbette bir bedeli olması, yargı tarafından soruşturulmasını gerektirir." diye konuştu.

Tüfenkci, savcılığın gözaltı kararının soruşturmaya yönelik olduğunu düşündüğünü, ifadelerin ardından verilecek kararı beklemek gerektiğini söyledi.

Yorumlar