Trump'tan Merkel'e tehdit gibi yanıt

Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi ve İtalya’da gerçekleşen G7 Toplantısından sonra Almanya Başbakanı Merkel’in açıklamaları gündemi sarstı. Merkel'in Avrupa’nın artık tam anlamıyla ABD ve İngiltere’ye güvenemeyeceği vurgusu yaparak “Diğerlerine tam bağımlı olduğumuz zamanlar, belirli bir oranda sona erdi." sözlerine ABD Başkanı Trump Twitter'dan tehdit gibi cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan Merkel'e tehdit gibi yanıt

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi ve İtalya’da gerçekleşen G7 Toplantısından sonra, ülkesinde yaptığı açıklama gündemi sarstı. Merkel’in Münih’te katıldığı seçim mitinginde, Avrupa’nın artık tam anlamıyla ABD ve İngiltere’ye güvenemeyeceği vurgusundan sonra kullandığı, “Diğerlerine tam bağımlı olduğumuz zamanlar, belirli bir oranda sona erdi. Son birkaç günde bunu deneyimledim. Biz Avrupalılar, gerçek anlamda kaderimizi ele almalıyız” ifadesi, başta Washington ve Londra olmak üzere, dünyanın önemli başkentlerinin sinir uçlarına dokundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Merkel'e kişisel Twitter hesabından cevap vererek, "Almanya'yla ÇOK BÜYÜK bir ticaret açığımız var. Ayrıca NATO & orduya harcamaları gerekenden çok daha azını harcıyorlar. ABD için çok kötü. Bu değişecek” ifadelerini kullandı. Trump'ın attığı bu tweet tehdit olarak algılandı.

Yorumlar