Trump ne Türkiye'yi ne Ermenileri küstürdü

ABD Başkanı Trump, 1915 yılında yaşanan tehcir olaylarının 105. yıl dönümünde yayınladığı mesajda ne Türkiye'yi ne de Ermenileri küstürecek ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Trump ne Türkiye'yi ne Ermenileri küstürdü

Amerikan yönetiminin Türkiye ve Ermenistan arasındaki sorun nedeniyle izlediği siyaset bir kez daha kendini gösterdi. Her yıl 24 Nisan'da Ermeniler'in beklediği "soykırım" ifadesi kullanılmadı. 

ABD Başkanı Donald Trump, 1915 olayları ile ilgili yaptığı açıklamada soykırım ifadesini kullanmadı. Başkan Trump, bu yıl da olayların yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan için "Büyük Felaket" dedi.

Bilindiği gibi ABD Senatosu, Aralık ayında 1915 Ermeni olaylarını sözde "soykırım" olarak tanıyan bir karar tasarısını kabul etmişti. Uzun yıllardır veto edilen yasanın geçtiğimiz yıl Senato'dan geçmesi kararın siyasi olduğuna ilişkin tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Trump, Senato kararının ardından karara katılmadığını açıklamıştı. Öte yandan söz konusu tasarı Senato'nun bu konudaki görüşünü yansıtan bir düzenleme olan karar tasarısının, yasal olarak herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

Yorumlar