Trump: Kim bana söz verdi nükleer testler yapmayacak

Vietnam'da Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump Kim'in kendisine söz verdiğini söyledi. Basın toplantısında konuşan Trump, "Kim Jong-un çok enteresan bir karakter. Bazı seçeneklerimiz vardı ama bunları kullanmama herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Kim bana söz verdi nükleer testler yapmayacak

ABD Başkanı Trump Vietnam'da basın toplantısında; "Kim ile çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Herhangi bir şey imzalamak konusunda bir karar vermedik. Kim çok enterasan bir karakter. Bazı seçeneklerimiz vardı ama bunları kullanmama herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık." açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Trump; "Kim bana söz verdi, roket ve nükleer testler yapmayacağının sözünü verdi, ben sözüne inanıyorum. Kuzey Kore temsilcileriyle görüşmeler devam edecek." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Başkan Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını ancak iki ülke arasındaki görüşmelerin gelecekte devam edeceğini belirtti.

"ŞİMDİLİK BİR ANLAŞMA YOK AMA.."

Trump ve Kim'in, Kore Yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması konusunda görüştüğünü belirterek, "Şimdilik bir anlaşma sağlanamadı ancak ülkelerin temsilcileri gelecekte buluşmak için sabırsızlanıyor." dedi.

Yorumlar