Trump: İran'la yapılan anlaşmadan çekiliyorum

ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaparak "İran terör örgütlerine destek vermektedir. İran terörün devlet sponsorudur. İran'ın nükleer bombasını bu kokuşmuş anlaşmayla önleyemeyiz. İran'la yapılan anlaşmadan çekiliyorum." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: İran'la yapılan anlaşmadan çekiliyorum

ABD Başkanı Donald Trump, günlerdir beklenen İran ile nükleer anlaşma kararını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya arasında 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan çekiliyor. 

ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaparak "İran terör örgütlerine destek vermektedir. İran terörün devlet sponsorudur. İran, Hizbullah, Hamas, Taliban ve El Kaide'nin destekçisidir. İran'la olan nükleer anlaşma İran'ın uranyum zenginleştirmesini sağladı. Bu anlaşma utanç vericidir. Bu tek taraflı bir anlaşmadır. Nükleer anlaşmaya izin verirsem Ortadoğu'da silahlanma yaşanacak. Bu anlaşma İran'ın bölgedeki amaçlarını engellemedi. İran'ın nükleer bombasını bu kokuşmuş anlaşmayla önleyemeyiz. İran'la yapılan anlaşmadan çekiliyorum. 2015'te askıya alınan İran yaptırımları yeniden uygulanacak." dedi.

İRAN'DAN TEPKİ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin masadan kalkması halinde ülkesinin bazı sorunlar yaşayabileceğini ancak bunu çabuk atlatacaklarını söyledi. Ruhani'ye göre, söz konusu sorunlar üç ay kadar sürebilir.

İran İnsan Hakları Komitesi Sekreteri Muhammed Cevad Laricani de, ABD Başkanı Trump'ın anlaşmadan çekilmesi halinde İran için de her şeyin biteceğini, diğer ülkelerin bunun farkında olması gerektiğini aktardı.
 

Yorumlar

asım abd güvenilmez kalleş olduğunu ilan etti