Trump hakim karşısında

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Trump hakim karşısında

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta yıllardır süren emlak dolandırıcılığı davasının kapanış duruşmasına katıldı. Trump, mahkemede sürpriz bir açıklamada bulunarak, "Ben yanlış bir şey yapmadım" ifadelerini kullandı. Yargıç, Trump'ın bu açıklaması üzerine avukatlarına müdahale edilmesi yönünde talimat verdi.

Mahkemeye avukatlarıyla birlikte gelen Trump, duruşma öncesinde medyaya yaptığı açıklamada, New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan davanın "anayasaya aykırı bir cadı avı" olduğunu belirtti. Trump, davanın "seçim müdahalesi" ve "rezalet" olduğunu ifade ederek, yargıca yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Trump'ın Savunması ve Yargıçın Tavrı

Davanın kapanış argümanları sırasında savunma masasından konuşan Trump, "Sayın yargıç, bakın, ben yanlış bir şey yapmadım. Bana ödeme yapmalılar" dedi. Bunun üzerine yargıç, Trump'ın avukatına müvekkilini kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Dava Süreci ve Suçlamalar

Donald Trump hakkında 2 Ekim 2023'ten bu yana devam eden dava, "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlaması üzerine kurulu. Yargıç Arthur F. Engoron, Trump ve şirketinin anlaşmalarda ve finansman sağlama evraklarında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığını belirtti.

Başsavcı Letitia James, Trump'ın servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiği iddiasıyla dava açtı. Yargıç, Trump ve çocuklarının New York'ta şirket kurmalarını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamayı ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep etti.

Yargıç Engoron, 35 sayfalık kararında, Trump ve şirketinin yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söylediğini ve bunun sonucunda uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde edildiğini belirtti.

 

Yorumlar