Banu Küçükköylü kimdir? 1991 Türkiye Güzellik Kraliçesi Banu Küçükköylü de Jeffrey Epstein dosyasında

Banu Küçükköylü, ABD'yi sarsan pedofili skandalı dosyasında adı geçen tek Türk vatandaşı olarak biliniyor. İddiaya göre, sapkın çetenin tuzağına düşen Türk vatandaşı Küçükköylü'nün adı da dosyada yer alıyor. Aslında Küçükköylü, dosyada çetenin üyesi olarak geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
Banu Küçükköylü kimdir? 1991 Türkiye Güzeli

Banu Küçükköylü ismi Amerikan kamuoyunda infiale neden olan Jeffrey Epstein dosyasında yer alan ilk ve tek Türk vatandaşı oldu. Tam adı Refia Banu Küçükköylü olan Türk vatandaşının ABD'de emlakçı olduğu belirtiliyor. Banu Küçükköylü kimdir? 1991 Türkiye Güzellik Kraliçesi Banu Küçükköylü de Jeffrey Epstein dosyasında

BANU KÜÇÜKKÖYLÜ KİMDİR?

Banu Küçükköylü'nün ABD'de emlak danışmanlığı yapan ve tam adı Refia Banu Küçükköylü olan bir isimdir. 1972 yılında İstanbul'da doğan Banu Küçükköylü, 1991 yılında Swiss Otel'de düzenlenen Türkiye Güzellik Yarışmasında birinci olmuştu. Aynı yarışmada Defne Samyeli, Seray Sever ve Şebnem Özinal da yer almıştı.

Banu Küçükköylü
Banu Küçükköylü

 

İlk, orta ve lise eğitimini Türkiye'de tamamlayan Küçükköylü,  Alman lisesini bitirdikten sonra üniversite eğitimine Amerika'da devam etti. Küçükköylü'nün Epstein'in çetesiyle bağlantılı olarak çalıştığı iddianamede yer alıyor. 

Onunla birlikte Turabi Fırat isimli bir Türk vatandaşının daha Epstein ile birlikte seyahat ettiği belirtiliyor. Küçükköylü, Türkiye'de özel bir televizyon kanalında güzellik yarışmasına katılarak adını duyurmuştu.

ABD'de kız çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapiste ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein davasında yeni ayrıntılar basına yansımaya devam ediyor. Savcılığın 943 sayfalık iddianameyi kamuoyuna açmasının ardından Epstein’le ilişkisi olan yeni isimler de ortaya çıkıyor.

Amerika'nın Sesi (VOA) Türkçenin haberine göre, reşit olmayan genç kızlara cinsel istismarla suçlanan Epstein’in özel uçağıyla çocukları kendisine ait adaya taşıdığı iddia edilmişti. Mahkeme belgelerinde, Epstein’in özel uçağının pilotuna Türkiye’den de çocuk götürülüp götürülmediği sorusu konunun Türkiye’de de yoğun ilgi görmesine neden olmuştu. Şu ana kadar bilindiği kadarıyla iddianamede iki Türkiye vatandaşının da ismi geçiyor.

İddianamenin ek belgelerine göre, bu kişilerin Jeffrey Epstein’in uçağıyla seyahat eden kişiler arasında olduğu belirtiliyor. Belgelere göre bu kişilerin isimleri Refia Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat. Refia Banu Küçükköylü’nün o tarihlerde ABD'de emlak danışmanlığı yaptığı biliniyor. Türkiye’de 1990'lı yıllarda özel bir televizyonun güzellik yarışmasına katıldığı bilinen Banu Küçükköylü’nün ismi daha önce İngiltere medyasında Prens Andrew’la Epstein arasındaki ilişkiye dair haberlerde de yer almıştı.

Küçükköylü’nün, Epstein’in uçağında, Andrew ve Epstein tarafından tacize uğradığı gerekçesiyle dava açan Virginia Giuffre’yle birlikte seyahat ettiği öne sürülmüştü. İngiliz medyası, Epstein'in cinsel istismar suçlarından Küçükköylü’nün bilgisi olup olmadığı konusunda bir bilginin olmadığını ifade etmişti. İkinci isim Turabi Fırat’ın ise o tarihlerde ABD’de beş yıldızlı bir otelde yiyecek içecek müdürü olarak görev yaptığı iddia ediliyor. Bu kişinin iş amaçlı olarak Epstein’in uçağına bindiği tahmin ediliyor.

PİLOT MARÇİNKO KONUŞMAMA HAKKINI KULLANMIŞTI

İddianameye göre, Epstein’in pilotu Nadya Marçinko yargıcın kendisine yönelttiği başka ülkelerden ve Türkiye’den de kız çocukların ABD’ye getirilip getirilmediği konusundaki soruyu konuşmama hakkını kullandığını söyleyerek yanıtsız bırakmıştı. 

Kamuoyuyla paylaşılan mahkeme belgelerinde ismi açıklanmayan ve isimleri gizli tutulan kişiler de yer alıyor. Açıklanan iddianamenin aslında Epstein davasıyla ilgili çok da fazla yeni veya daha önceden bilinmeyen bilgiyi ortaya çıkarmadığı yorumları da yapılıyor.

BANU KÜÇÜKKÖYLÜ: BEN DEĞİLİM, İSİM BENZERLİĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Öte yandan İstanbul'da yaşadığı ortaya çıkan Küçükköylü, dosyada yer alan kişinin kendisi olmadığını söyledi. ABD’ye sık sık gidip geldiğini anlatan Refia Banu Küçükköylü (52), "Davada adı geçen kişi ben değilim. Epstein’i de hiç tanımıyorum" dedi. İstanbul’da yatırım danışmanlığı yapan Küçükköylü, birkaç yıl önce tefecilere yönelik açtığı davalarla gündeme gelmişti.

Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre annesi ABD vatandaşı olan Küçükköylü “1988’den bu yana ABD’ye gidip geliyorum. Sık sık ABD’de kaldım. Ancak, Epstein’i hiç tanımıyorum. Uçuş kaydında yer alan ‘Banu Küçüköylü’ ismini gördüm. Tamamen bir isim benzerliğini düşünüyorum” diye konuştu.  

Halen İstanbul’da yatırım danışmanlığı yaptığını anlatan Küçükköylü, ABD vatandaşlığını ise almadığını kaydetti. Küçükköylü, Türkiye’yi ABD’de temsil etmek için 1991’deki bir güzellik yarışmasına da katıldığı söyledi. Dava dosyasında yer alan bir uçuş kaydında ‘Banu Küçükköylü’ ismi yer alıyor.

NELER OLMUŞTU?

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğa cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmaktan yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Epstein'in sevgilisi Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein'ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew'un New York ve Londra'da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini söyleyerek 2021'de New York'ta dava açmıştı. Giuffre, Prens'in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirtmişti. 

Yorumlar