Trabzonlular, Afrikalı yetimler için ‘Göklerin Titreyişi’nde buluştu

Trabzonlular, Yağmur Dergisi ile Kimse Yok mu Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 1 Şiir 1 Yetim sloganı ile yola çıkan, ‘Göklerin Titreyişi’ isimli albümünün tanıtım gecesinde buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonlular, Afrikalı yetimler için ‘Göklerin Titreyişi’nde buluştu

Trabzonlular, Yağmur Dergisi ile Kimse Yok mu Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 1 Şiir 1 Yetim sloganı ile yola çıkan, ‘Göklerin Titreyişi’ isimli albümünün tanıtım gecesinde buluştu.

Yağmur dergisi şairlerinden ve proje koordinatörü Ziya Paşa Akyürek, “Hazırladığımız albüme 16 sanatçı ve 13 şair katkıda bulundu. Hedefimiz, Afrika ülkeleri Çad, Somali ve Brundi ile Uzakdoğu’dan Filipinler başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde, Kimse Yok Mu aracılığıyla yapılacak 10 yetimhaneye katkıda bulunmak. Yetimhanelerin 3’ünün temeli atıldı. Bu yetimhanelerin eylül ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yazın, projeye destek veren sanatçılarla açılışına gideceğiz. Toplam 3 bin yetimin barınma ve eğitim ihtiyacının karşılanabilmesi için çaba gösteriyoruz. Bu proje için 100 bin CD basıldı. CD’ler satılmıyor, etkinliklerimize katılanlara ve Kimse Yok Mu’yu ziyaret edenlere hediye ediliyor. Programlarımıza iştirak edenler, yetimhanelere katkıda bulunmak üzerine gönüllerinden koptuğu kadar Kimse Yok Mu’ya bağışta bulunuyor.”dedi.

Ahmet – Asiye Cinemre Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Gündüz, “Albümde yer alan şiirlerin birçoğu dergimiz şairlerinin kaleme aldıkları şiirlerden oluşuyor. Proje, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in de bir yetim olmasından dolayı yetimlerin hüznü olarak başladı. Hedefimizde, yetimlerin başının okşanması var. Proje, bağışta bulunalım da ‘adımız anılsın’ diye yapılmıyor. Aksine bir yetime sahip çıktığımız için adımız dünyada unutulsun, ‘Allah’ın katında yazılsın’ diye yapılıyor.”şeklinde konuştu.

Trabzon’daki geceye Reha Yeprem, Talha Bora Öge ve Bedirhan Gökçe katıldı. Albüme, “Bir yetimin ağlamasından Allah’ın arşı titrer” Hadis-i Şerif’inden yola çıkarak ‘Göklerin Titreyişi’ ismi verilmiş. Türkiye genelinde birçok ile gidilmiş ve tanıtım geceleri 31 Ocak 2014 tarihine kadar da devam edecek. Şiir CD’sine Kimse Yok Mu şubelerinden ulaşmak ve yardımda bulunmak mümkün. Yapılan çalışmalar, 1şiir1yetim rumuzuyla sosyal medyadan takip edilip desteklenebiliyor. Ayrıca, [email protected] adresinden e-posta ile talep edilirse, adreslere kargo ile alıcı ödemeli CD gönderiliyor. Albümdeki şiirleri seslendiren sanatçılar ise şunlar: “Umut Mürare, Bedirhan Gökçe, Serdar Tuncer, İbrahim Sadri, Dursun Ali Erzincanlı, İkbal Gürpınar, Gökmen, Emrah Yardımcı, Reha Yeprem, Asım Yıldırım, Ahmet Bozkuş, Talha Bora Öge, Mesut Baran, İnanç Ömer Benlioğlu, Minik Dualar Grubu ve Saniye Öztürk” CİHAN

Yorumlar