Trabzon'da bir CHP'li belediye vardı o da gitti

Trabzon'da sadece bir tane CHP'li belediye başkanı vardı; ancak o da yerel seçimlere aylar kala partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da bir CHP'li belediye vardı o da gitti

Trabzon'da yer alan tek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediyesi Beşikdüzü'nün Belediye Başkanı Ramis Uzun, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Cahit Erdem’in aday gösterilmesi sebebiyle partisinden istifa ettiğini duyurdu. 2019 Yerel Seçimleri'nde Beşikdüzü Belediyesi'ni CHP'ye kazandıran Uzun, geçtiğimiz hafta partisinin belediye başkan adayını belirlemek üzere yapılan ön seçimlere katılmamıştı.

Ön seçimde aday adaylarından Mehmet Yıldızlar 133, Şakir Yenigün 115, Ekrem Sezgin 33, Ozan Karagöz 31 oy alırken, Cahit Erdem 229 oy ile CHP'nin Beşikdüzü Belediye başkan adayı olarak belirlendi. Ramis Uzun, ön seçim sürecinde yer almadığını ve kendisi ile yeni aday arasında yapılmayan kamuoyu yoklaması sebebiyle istifa kararı aldığını Büyükliman Gazeteciler Derneği'nde yaptığı açıklamada belirtti.

ADAY ADAYI OLDU AMA LİSTEYE ALINMADI

2019'da Türkiye'nin nüfusa oranla en borçlu belediyesi olarak Beşikdüzü'nü devralan Uzun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi gibi kardeş belediyelerin yardımlarıyla zorlukları aşarak hizmetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Uzun, yeniden CHP'den aday adayı olduğunu, ancak ön seçim sürecinin adil olmadığını ve atamanın taraflı yapıldığını dile getirdi.

Uzun, ön seçim sürecinde verilen sözlerin tutulmadığını, adaylık sürecinin partili üyeler ve halka saygısızlık olduğunu belirtti. Cahit Erdem'in adaylığını "şahsına ve halka kurulan bir komplo" olarak nitelendiren Uzun, bu sebeplerle CHP'den ayrıldığını açıkladı. İddialara göre, Erdem, adaylığını güçlendirmek için partili olmayan kişileri CHP'ye üye yaparak ve market alışveriş kartları dağıtarak destek topladı. CHP ilçe örgütü ile Uzun arasında uzun süredir anlaşmazlık olduğu da bilinen bir gerçek.

Yorumlar