Tozlu AŞ.'nin mal varlığına el konuldu

Soruşturma kapsamında tutuklanan Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu'nun mal varlığına tedbir konuldu

Google Haberlere Abone ol
Tozlu AŞ.'nin mal varlığına el konuldu
Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu'nun mal varlığına tedbir konulmasına karar verildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne finans sağlamak" gerekçesiyle tutuklanan Tozlu'nun mal varlığına mahkemece tedbir konulduğu öğrenildi.

İfadesinde hakkındaki iddiaların ihbar mektubuyla başladığını anlatan Tozlu, suçlamaları kabul etmeyerek, "Bir çocuğum Feza Koleji'nden mezun oldu. 17 Aralık'tan sonra Zaman gazetesi aboneliğimi kestim. Bank Asya'da hesabım var, bunlar ticaridir. 2010 yılında Kamboçya'da bir okul açılışına gittim. Fetullah Gülen'i tanımam sadece medyadan bilirim. Abi ya da imam olarak değerlendirilen kimseyi tanımıyorum. Cemaate maddi yardımda bulunmadım." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun'da gözaltına alınan iş adamı, esnaf ve örgütün "il imamları"nın da aralarında bulunduğu 34 kişiden Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu'nun da içinde olduğu 13'ü tutuklanmıştı.

Yorumlar