Toyota, en yenileriyle Diyarbakır'da

Toyota, yenilenen yüzüyle Türkiye turu kapsamında şimdi de Diyarbakır’da. Üstün teknolojisinin yanında, yeni tasarımı ve konforuyla da dikkat çeken en yeni Toyota modelleri, başta Yeni Corolla olmak üzere Diyarbakır Toyota Plaza Kardelen’de düzenlenen bi.

Google Haberlere Abone ol
Toyota, en yenileriyle Diyarbakır'da

Toyota, yenilenen yüzüyle Türkiye turu kapsamında şimdi de Diyarbakır’da. Üstün teknolojisinin yanında, yeni tasarımı ve konforuyla da dikkat çeken en yeni Toyota modelleri, başta Yeni Corolla olmak üzere Diyarbakır Toyota Plaza Kardelen’de düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, Diyarbakır Toyota Plaza Kardelen Bayi Sahibi ve Genel Müdürü Hikmet Baran da katıldı.

"Yenilenen Yüzüyle Toyota Türkiye Turu" kapsamında, Toyota’nın yeni tasarım anlayışını yansıtan Yeni Corolla, Auris, Verso, Yaris, Avensis ve RAV4 modellerinin tanıtıldığı toplantıda; Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, Toyota’nın yeniliklerin markası olduğunu belirtti. Bu yıl satışlarının 38 bin 443 adete ulaştığını söyleyen Okutur, amaçlarının Toyota markasını Türkiye’nin lider otomobil markası yapma amaçlarında olduklarını ifade etti.

Otomobillerdeki ÖTV artışına da değinen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur şöyle konuştu: "Yeni yılın ilk gününde ÖTV vergilerinde bir artış söz konusu oldu. Kurlardaki yükselişin yanında, ÖTV artışı ve BDDK’nın otomobil kredilerine getirdiği düzenlemeyi cari açığın azaltılmasına ve tasarrufa yönelmesine yönelik bir uygulama olarak görülüyor. Toyota ve sektörümüzdeki tüm markalar 2014 yılı için belirledikleri stratejilerini yeniden gözden geçireceklerdir. Toplam satış adetlerinin 2014 yılında 600 binler seviyesine gerileyeceği görüşündeyiz."

Okutur, yeniliklerin öncüsü Toyota’nın Interbrand’in 'Dünyanın En Değerli Markaları' araştırmasının otomobil kategorisinde liderliğini 2013 yılında da koruduğuna işaret ederek, "Toyota yüzde 17’lik bir büyüme göstererek marka değerini 35 milyar 346 milyon dolara yükseltti. Marka değeri konusunda zirveyi kaptırmayan Toyota ayrıca, otomobil endüstrisindeki yenilikleriyle lider kimliğini pekiştirirken tüm dünyada başta Prius olmak üzere 5,7 milyonu aşan hibrit araç satışıyla da tüm rakiplerini geride bırakarak üç yıl üst üste dünya genelinde en iyi küresel yeşil marka olmayı da başardı." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar