Tiflis'te yarış otomobilleri fuarı

- Fuarda, TCR International Series 2017 uluslararası araba yarışlarına katılacak arabalar sergilendi

Google Haberlere Abone ol
Tiflis'te yarış otomobilleri fuarı

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen fuarda, bu yıl Gürcistan'ın Rustavi kentinde yapılacak TCR International Series 2017 adlı uluslararası araba yarışlarına katılacak arabalar sergilendi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığının da katkısıyla düzenlenen fuar, Tiflis'in Cumhuriyet Meydanı'nda açık havada ralli tutkunlarını bir araya getirdi. "Enerjinizi şehir yollarında değil araba yarış pistlerinde tüketin" sloganıyla düzenlenen fuarda, trafik kurallarına uyulması ve yol güvenliğine dikkat çekildi.

Fuarda sergilenen spor arabaları görmeye gelen Gürcistan İçişleri Bakanı Giorgi Mgebrişvili, milletvekilleri, TCR İnternational Series'in yetkilileri dünyada daha fazla "güvenli araç sürülmesine" destek verecek benzer programlar düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Sergi açılışının ardından basın açıklamasını yapan Bakan Mgebrişvili, Gürcistan İçişleri Bakanlığı ile TCR İnternational Series arasında birkaç ay önce yapılan anlaşmaya göre bu yıl TCR seri dünya şampiyonasının Gürcistan'da düzenleneceğini bildirdi.

Rustavi kentindeki yarış pistlerinde 2 Nisan'da yapılacak dünya şampiyonasının, Gürcistan'da ilk kez düzenleneceğine dikkati çeken Mgebrişvili, böylesi bir sergi ve şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan memnun kaldıklarını ifade etti.

Herkesin trafik kurallarına uymasının şart olduğunu vurgulayan Mgebrişvişi, "Adrenalini sadece yarış pistlerinde tüketelim." dedi.

Renkli görüntülere sahne olan fuar büyük ilgi gördü.


Yorumlar