THY Somali'ye 60 ton yardım götürdü

Türk Hava Yolları'na ait bir kargo uçağı, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın Somali'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Somali'ye 2 milyon dolarlık yardımı ulaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
THY Somali'ye 60 ton yardım götürdü

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türk Kızılayı ve TİKA'nın araç ve ekipmanlarını Benadir Valiliği ve Mogadişu Belediyesine teslim etti.

Kaynak, resmi ziyaret için Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geldi. Havaalanında Somali Başbakan Yardımcısı Mahdi Ahmed Guled ve Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar tarafından karşılanan Kaynak, daha sonra Türk Kızılayının araç ve ekipmanlarının Benadir Valiliği ve Mogadişu Belediyesine teslim edilmesi için Kızılay yerleşkesinde düzenlenen törene geçti.

Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Somali'nin ulaşım altyapısını tamamen düzene sokacak bir devir teslim töreni gerçekleştirildiğini, çalışmalara katkı verecek asfalt mikserleri, yükleme ve boşaltma araçlarının devrinin yapıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık söylediği "Yol medeniyettir" sözüne işaret eden Kaynak, "Devir teslimini yaptığımız araç ve aletlerle Somalili kardeşlerimiz hem sağlıklı şartlarda ulaşım, tozdu, başka şey, inşallah bunlardan kurtulacaklar, hem daha konforlu seyahat imkanına kavuşacaklar." diye konuştu.

Nerede bir kimse açsa, bir mazlum çaresizse ona yardım etmek gerektiğini belirten Kaynak, kuraklık ve açlıkla mücadele eden Somali'ye Türkiye'nin yardımda bulunduğunu belirtti.

Türk halkının, Somali halkını öz kardeşleri olarak gördüğünü söyleyen Kaynak, bundan sonraki süreçte de Türk halkının, Somalililerin risk altında kalmalarını önleyecek yardım çalışmalarını yapacağını belirtti.

Yardımın toplam maliyeti 30 milyon doların üzerinde

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Somali'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Bugün de belediyecilik hizmetlerinde altyapı imkanı sağlayacak olan beton santralini, taş kırma ünitesini ve yaklaşık 45 büyük iş makinemizi, Benadir Valiliğine teslim ediyoruz." dedi.

Kınık, yardımın Türkiye'ye toplam maliyetinin 30 milyon doların üzerinde olduğunu bildirdi.

Somali Başbakan Yardımcısı Mahdi Ahmed Guled ve Benadir Valisi Yusuf Hussein Jimaale de yardımdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ardından heyet, teslimi yapılan araçların önünde fotoğraf çektirdi.

Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Başkanı ​Serdar Çam, AFAD Daire Başkanı Cengiz Akın ve bazı Somalili yetkililer de katıldı.

Teslim edilen araçlar arasında kamyonlar, beton mikserleri, iş makineleri de bulunuyor.

Yorumlar