Tesla herkesi şaşırtmaya hazırlanıyor

Tesla mevcut aracın üretimini artırmak yerine yeni nesil bir aracı üretmek için harcayamaya ayıracak.

Google Haberlere Abone ol
Tesla herkesi şaşırtmaya hazırlanıyor

Tesla, geçen yılın son çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2023'ün dördüncü çeyreğinde, şirketin geliri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artış gösterdi. Bu artışla birlikte gelir, 25,2 milyar dolara ulaştı. 2022'nin dördüncü çeyreğinde Tesla'nın geliri 24,3 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Ancak, şirketin bu gelir seviyesi piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Net Kârda Büyük Artış

Şirketin net kârı ise dikkat çekici bir şekilde arttı. 2023'ün son çeyreğinde net kâr, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık 2 kat artarak 7,9 milyar dolara yükseldi. 2022'nin son çeyreğinde Tesla'nın net kârı 3,7 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Üretim ve Teslimat Rakamlarında Yükseliş

Tesla, 2023'ün son çeyreğinde küresel çapta 494 bin 989 otomobil üretti ve 484 bin 507 aracın teslimatını gerçekleştirdi. Bu rakamlar, şirketin araç üretimi ve teslimatında yıllık bazda sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 20'lik bir artışa işaret ediyor.

Yeni Nesil Araç Çalışmaları ve Araç Hacmindeki Beklenen Düşüş

Şirket, Teksas'taki "Gigafactory" üretim tesisinde yeni nesil araç üzerindeki çalışmaları nedeniyle, bu yılki araç hacminde geçen yıla kıyasla daha düşük bir büyüme beklendiğini duyurdu.

Tesla'dan yapılan açıklamada, geçmişte elektrikli araçların sürdürülebilirliğine dair şüphelerin olduğu, ancak bugün elektrikli araçların gezegendeki en çok satan araçlar olduğuna dikkat çekildi.

 

Yorumlar