"Teröre en büyük darbeyi 'evet' vuracak"

- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş: - "Halk oylaması sonrası ülkemizde güçlü bir yönetimin temelleri atılacak. 16 Nisan'da ortaya çıkacak 'güçlü bir evet' en büyük darbeyi teröre vuracaktır" - "FETÖ, PKK, DEAŞ, CHP ve muhalif MHP'liler bugün 'hayır' propogandası yapıyorlar. Hamasi söylemler üzerinde yapılan bu propaganda teröre hizmet ediyor ama millet bunlara sandıkta en güzel cevabı verecektir"

Google Haberlere Abone ol
"Teröre en büyük darbeyi 'evet' vuracak"

İZMİR (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, halk oylaması sonrası güçlü bir yönetimin temellerinin atılacağını belirterek, "16 Nisan'da çıkacak 'güçlü bir evet' en büyük darbeyi teröre vuracaktır" dedi.

Ecertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk oylamasında çoğunluğun elde edilmesi durumunda 18-25 yaş arasındaki gençlerin seçilme hakkına kavuşacağını söyledi.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Ecertaş, anayasa değişikliği paketindeki seçilme yaşı düzenlenemesinin gençlere iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.

Ecertaş, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını hala unutamadığını, Cumhurbaşkanı'nın mesajından sonra bu milletin gençlerinin ona ne kadar bağlı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

- "Sahada anlatıyoruz"

Gençlerin, ülkede bir daha darbe yaşanmasını izin vermediğini dile getiren Ecertaş, şöyle konuştu:

"Bizim gencimiz yönlendirilmek istemiyor. Yaklaşık 14 yıldır iktidarda olan partimiz şimdiye kadar biz gençler için önemli çalışmalar imza attı. İşte bunlardan biri de seçilme yaşının aşağıya çekilmesi. Bunun için önümüzde bir referandum var. AK Parti gençliği olarak bu çalışmaları da sahada anlatıyoruz. Muhalefetin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili yaptığı eleştirileri cahilce buluyorum. FETÖ, PKK, DEAŞ, CHP ve muhalif MHP'liler bugün 'hayır' propogandası yapıyorlar. Hamasi söylemler üzerinde yapılan bu propaganda teröre hizmet ediyor ama millet bunlara sandıkta en güzel cevabı verecektir."

Terör örgütü PKK'nın, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında hükümetin kurulamadığı süreçte saldırılarını artırdığını vurgulayan Ecertaş, bu durumun ise iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.

Terörle mücadelede güçlü bir yönetimin önemine işaret eden Ecertaş, "Şu an Recep Tayyip Erdoğan'nın liderliğinde güçlü bir irade var. Bu anayasa değişikliği de Erdoğan için değil ondan sonra da bu güçlü yönetimin devam etmesi için hazırlanmıştır. 16 Nisan'a az bir süre kaldı ve gençlik kolları olarak çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Her kesime ulaşmaya çalışıyoruz ve bu değişikliği anlatıyoruz. Halk oylaması sonrası ülkemizde güçlü bir yönetimin temelleri atılacak. 16 Nisan'da ortaya çıkacak 'güçlü bir evet' en büyük darbeyi teröre vuracaktır." diye konuştu.

Ülkenin geleceği gençlere çok güvendiklerini, onlara ulaşmak için "evet" adını verdikleri bir gazete çıkardıklarını dile getiren Ecertaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın 18-30 yaş grubu arasında gençlere mektup yazdığını ve 18 maddelik reformu tek tek anlattığını sözlerine ekledi.





Yorumlar