Terör örgütüne ait en az 25 hedef yerle bir edildi

Şehit haberlerinden sonra Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonlarda en son 25 hedef vuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütüne ait en az 25 hedef yerle bir edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekâtları neticesinde 25 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, bu harekâtların, terörist grupların halka ve güvenlik güçlerine yönelik tehditlerini bertaraf etmek, ayrıca hudut güvenliğini temin etmek amacıyla yapıldığı belirtildi.

Harekât Detayları ve Gerçekleştirilen Bölgeler

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesi kapsamındaki meşru müdafaa hakkı kullanılarak, Irak'ın kuzeyinde yer alan Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik hava harekâtları düzenlendi. Harekâtların yerel saat ile 21.00'de başladığı ifade edildi.

Son 24 Saatteki Terörle Mücadele Bilançosu

MSB'nin açıklamasında, son 24 saat içerisinde Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 57 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Hava harekâtları sırasında, teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak, mühimmat ve malzeme depolarının da içinde bulunduğu 25 hedefin imha edildiği aktarıldı. Bu operasyonlarda ağırlıklı olarak yerli ve milli mühimmat kullanıldığı vurgulandı.

TSK'nin Kararlılığı ve Alınan Tedbirler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğinin altı çizildi. Açıklamada, "son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar" sürecek olan bu mücadelenin, azimle sürdürüleceği belirtildi. Ayrıca, harekât sırasında masum insanlar, dost unsurlar, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığına dikkat çekildi.

 

Yorumlar