Terör mağdurlarına ramazan yardımı

İHH, terör mağduru vatandaşlara Ramazan ayı boyunca gıda yardımı yapacak. İlk yardım dağıtımları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Terör mağdurlarına ramazan yardımı
Şırnak'taki terör saldırıları nedeniyle Siirt'e yerleşen terör mağduru vatandaşlara İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyelerince, ramazan paketleri dağıtıldı.

İHH yardım koordinasyon merkezi önünde bir araya gelen 250 terör mağduru vatandaşa, gıda kolilerinin dağıtımı yapıldı.

İHH görevlisi Başar Ekinci, Şırnak'tan Siirt'te göç etmiş terör mağduruna gıda yardımı gerçekleştirildiğini belirterek, vatandaşların ramazan ayı boyunca ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Ekinci, "Biz gerekli önlemleri aldık, Allah'ın izniyle kimseyi mağdur etmeden herkese yetebilecek koli sayımız var. Terör mağdurlarına şu an için koli yardımıyla başladık ama ramazan ayı içerisinde farklı yardımlarımız da olacak. Bunun içinde giyim yardımlarını da katmaya çalışacağız. Onun dışında ramazan ayında muhacir kardeşlerimizle hem Suriyeli, hem ilimize göç etmiş Şırnak’tan gelen kardeşlerimizle beraber bir iftar çadırı düzenleme etkinliğimiz var. Ramazan ayında sadece kolilerle sınırlı kalmayıp, elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Ekinci, ramazan ayında bölgede yaşanan terör olaylarının son bulmasını ümit ettiklerini bildirdi.
Şırnak'tan gelen Memur-Sen yetkilisi Hasan Uçar ise terör olayları nedeniyle Şırnak halkının mağdur olduğunu belirterek, "Bu yapılan yardımlar bir ömür boyu unutmayacaklardır. Başka yardımlarda bekliyoruz. İsteyerek gelmediler buraya ve bundan dolayı yardımda bulunacak herkese teşekkür ederim." dedi.

Yorumlar