TCDD memur alımı başvuru nereden, nasıl yapılacak?

TCDD memur alımı için başvuru yapmak isteyen memur adayları başvurunun nereden ve nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. Sizler için başvurunun nasıl yapılacağı konusunda bir derleme yaptık.

Google Haberlere Abone ol
TCDD memur alımı başvuru nereden, nasıl yapılacak?

TCDD memur alımı başvuru nereden, nasıl yapılacağı konusunu araştıran memur adayları heyecanla sorgulama yapıyor. Memur olmak isteyenler için başvuru formu veya başvuru şartları konusundaki detayları sizler için derledik. TCDD memur alımı başvuru nereden, nasıl yapılacak?

TCDD MEMUR ALIMI BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 350 memur alımı gerçekleştirecek. Alınacak memurlar mülakat olmadan istihdam edilecek. İlk olarak aranan şart ise KPSS puanı olacak. Alınacak 350 memur arasında yerini almak isteyen adaylar şimdiden büyük bir heyecanla şartları araştırmaya başladı. 

Memur adaylarının merakla bekledikleri ilan TCDD tarafından yayınlandı. KPSS 2022/2 tercih kılavuz ile yapılacak olan alım ilanına en az lise mezunu olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecekler.

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü 196 memur alımı gerçekleştirecektir. Buna göre lise mezunu 19 Teknisyen ve 28 Vagon Teknisyeni alımı yapılacaktır. Ön lisans mezunu 42 Kondoktör, 27 Memur ve 21 Tekniker alımı yapacak. Lisans mezunu ise 1 Psikolog, 2 Programcı, 6 Mühendis ve 50 Memur alımı yapılacaktır.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ise toplamda 154 memur alımı yapacağını açıkladı. Buna göre ön lisans mezunu 69 Memur alımı yapılacak olup lisans mezunu ise 6 Avukat, 24 Hareket memuru, 8 Memur, 2 Mühendis, 8 Puantör, 17 Sürveyan ve 20 Tren Teşkil Memuru alımı yapılacaktır.

TCDD MEMUR ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TCDD memur alımı genel başvuru şartları şöyledir: 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmama şartı aranacaktır.

Bunların yanında bazı özel şartlar da aranacaktır. 

TCDD MEMUR ALIMINDA ARANAN ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu alımlarda 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den lise için P94, ön lisan için 993 ve lisan için ise P3 puan türlerinden puan almış olma şartı aranacaktır.

TCDD 350 memur alımı ilanı için tercihlerin 28 Aralık 2022 tarihine kadar yapılmış ve onaylanmış olması gerekmektedir.

TCDD memur alımı başvurusu için İŞKUR üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. 


 

Yorumlar