TBMM Mülteci Hakları Alt Komisyonu

- Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Selvi: - "Toplamda 810 bin Suriyeli, Kızılay Kart programından her ay istifade ediyor. Bizim için çok büyük bir mutluluk ve şeref"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Mülteci Hakları Alt Komisyonu

TBMM (AA) - Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi, toplamda 810 bin Suriyelinin "Kızılay Kart" programından her ay istifade ettiğini, bunun kendileri için çok büyük bir mutluluk ve şeref olduğunu söyledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Mülteci Hakları Alt Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, başkanlığında toplandı.

Uslu, göçün dünyanın ve Türkiye'nin en önemli konusu olmaya devam ettiğini bildirdi. Türkiye'de Suriyeli sığınmacı sayısının 3 milyona ulaştığını belirten Uslu, "Bu konuda kurumlarımız, devletimiz, milletimiz başarılı bir sınav veriyor. Şu ana kadar bu süreci başarıyla yönettik." dedi.

Daha sonra Bayram Selvi, komisyon üyelerine sunum yaptı.

Selvi, Türkiye'de bulunan 3 milyon Suriyelinin 260 bininin çadır kentlerde yaşadığını ve bu çadır kentlerin 10 ile dağılmış durumda olduğuna işaret etti. Hatay'da bulunan "Ülke Alan Koordinatörlüğünün" Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısının artmaya başlamasıyla birlikte Gaziantep'e taşındığını belirten Selvi, koordinatörlüğün faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

Türkiye'de bulunan bir milyon Suriyeli ihtiyaç sahibi insana ulaşılması hedefiyle "Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programına" başlandığını aktaran Selvi, "Ocak itibariyle kartlara yüklemeler başandı. Her ay birey başına 100 TL nakit transferine başladık. Bu rakamımız her geçen gün artıyor. Her gün müracat alıyoruz. Ulaştığımız rakama baktığımızda şu an itibariyle 507 bin 321 yeni sosyal uyum yardım programımızdan faydalanıcı var. 150 bini kamp içinde 150 bini de kamp dışında yaşayanlardan eski programımız var. Toplamda 810 bin Suriyeli, Kızılay Kart programından her ay istifade ediyor. Bizim için çok büyük bir mutluluk ve şeref." dedi.

Yorumlar