TBMM Milli Savunma Komisyonu

- Komisyon Ankara, Kırıkkale ve İstanbul dahil olmak üzere bazı illerde, aralarında ASELSAN, HAVELSAN ve ROKETSAN'ın da bulunduğu savunma sanayi tesislerini ziyaret edecek

Google Haberlere Abone ol
TBMM Milli Savunma Komisyonu

TBMM (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Ankara, Kırıkkale ve İstanbul dahil olmak üzere bazı illerde, aralarında ASELSAN, HAVELSAN ve ROKETSAN'ın da bulunduğu savunma sanayi tesislerini ziyaret etme kararı aldı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında 3'üncü yasama yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Beyazıt, komisyonda bulunan 5 tali kanun tasarısının uluslararası anlaşmaların onaylanmasına yönelik olduğunu söyledi.

Komisyona esas olarak havale edilen 33 kanun teklifi bulunduğuna işaret eden Beyazıt, bunların büyük çoğunluğunun kumpas davalarındaki mağduriyetlerinin giderilmesine diğerlerinin ise şehit yakınları ve gazilerin beklentilerinin karşılanması ile uzman erbaşların sorunlarının giderilmesine yönelik olduğunu belirtti. Beyazıt, komisyondaki 80 tali kanun teklifinin büyük çoğunluğunun da asker ve asker yakını sivil kesimlerin özlük haklarının arttırılmasına yönelik olduğunu vurguladı. Beyazıt, komisyonun genel kurulda görülmesi beklenen, 681, 691 ve 694 sayılı KHK'larda esas komisyon olarak görev yapacağını bildirdi.

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle ordunun komuta bütünlüğünün kalmamasının sıkıntılarının önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla çekileceğini savundu.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelde ayrıldıktan "4 saat sonra" otele baskın gerçekleştirildiğini savunan Bozkurt, Meclisin bombalandığını da belirterek, arkasında emperyal güç ve gizli servislerin olmadan böyle bir darbe girişiminde bulunulamayacağını ifade etti.

Bozkurt'un sözlerine tepki gösteren AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıldıktan "4 saat sonra baskın yapıldığı" yönündeki sözlerin doğru olmadığını, o gece olayı bire bir yaşadığını anlattı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise Bozkurt'un "komuta bütünlüğünün" kalmadığı yönündeki düşüncelerine katılmadığını bildirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekil Mehmet Ali Pulcu, CHP Konya Milletvekili Bozkurt'un, referandumda "Evet" diyenlere yönelik, "İzmir'den denize dökeriz" sözlerinden dolayı özür beklediklerini ifade etti. Bozkurt da kendisinin, emperyalistlere yönelik konuştuğunu, "Evet' diyenleri İzmir'e dökeriz" şeklinde bir laf ettiğinin düşünülmesinin art niyetli olduğunu vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de darbe girişimine ilişkin hükümetin de bir özeleştiri yapması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından alınan karara göre, komisyon Ankara'dan başlayarak Kırıkkale ve İstanbul'da dahil olmak üzere bazı illerde, aralarında ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN'ın da bulunduğu savunma sanayi tesislerini ziyaret edecek. Komisyon, üniversite ve özel sektöre ait tesislerini de ziyaret gerçekleştirecek.

Öte yandan komisyon üyesi olan ve TBMM Başkanvekilliğine seçilen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de komisyona gelerek, üyelerle vedalaştı.

Yorumlar