TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Beyazıt:

- "Terör nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda insanın canı yandı. Terörle suçlanan bir insanın, 'Ben ifade vermem' diye mahkemeleri, hukuku takmama hakkı yoktur"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Beyazıt:

TBMM (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik operasyona ilişkin, "Terör nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda insanın canı yandı. Kusura bakmayın, terörle suçlanan bir insanın, 'Ben ifade vermem' diye mahkemeleri, hukuku takmama hakkı yoktur." dedi.

Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Jan Bartosek ve beraberindeki heyet, TBMM'de Milli Savunma Komisyonunu ziyaret etti.

Heyete Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi hakkında bilgi veren Beyazıt, Türkiye'nin uluslararası terörle mücadele kararlılığını sürdürdüğünü anlattı.

Türkiye için DEAŞ'ın, PKK'nın, YPG'nin, YDY'nin, FETÖ'nün birer terör örgütü olduğunu vurgulayan Beyazıt, "Avrupalı dostlardan beklediğimiz terörle mücadele konusunda kararlı ve samimi olmalarıdır. Terörün ve teröristin iyisi veya kötüsü olmaz. Terör bir insanlık suçudur." diye konuştu.

Beyazıt, Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırında terörle etkin bir mücadele yürüttüğünü bildirdi. Türkiye'ye yönelik her türlü tehdide karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine değinen Beyazıt, "Hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok ama ülkemize yönelik her türlü tehlikeye karşı da kendimizi savunmak durumundayız. Şu anda terörizm, ülkenin değişik yerlerinde katliamlar yapıyor. Bunları kınamayan, lanetlemeyen Avrupalı dostlarımızın ikili tutumlarından rahatsız olduğumuzu belirtmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Komisyon Başkanı Beyazıt, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyon hakkında da heyeti bilgilendirdi. Hukuku, insan haklarını, demokrasiyi korumak adına Türkiye'de yoğun çalışmalar yapıldığına işaret eden Beyazıt, "Terör nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda insanın canı yandı. Kusura bakmayın, terörle suçlanan bir insanın, 'Ben ifade vermem' diye mahkemeleri, hukuku takmama hakkı yoktur. Bu konuda sizin de hassasiyetlerinizi talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

- "İstikrarlı bir Türkiye bizim geleceğimiz için de önemlidir"

Komisyon üyesi ve CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem de HDP'li milletvekillerinin, kendi halklarının sorunlarını Meclise taşımak yerine PKK'nın yanında bir tavır sergilediğini belirtti. Erdem, heyete, "Eli kanlı PKK'yı destekleyen, terör örgütü olmadığını söyleyen bazı Avrupa ülkelerinin tutumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz ve Türkiye'de insanları katleden PKK örgütünü destekleyen HDP'li milletvekillerine benzer milletvekilleri Çek Cumhuriyeti Parlamentosunda olsaydı ne yapardınız?" sorularını yöneltti.

Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Bartosek, Türkiye'nin darbe girişiminde şehit olan ve yaralanan vatandaşlarının acısını paylaştıklarını bildirdi. Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik mücadelesini desteklediklerini vurgulayan Bartosek, "Herhangi bir terör eylemini hiçbir şekilde kabullenmiyoruz. Çek Cumhuriyeti PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ülkelerden biridir. İstikrarlı bir Türkiye bizim geleceğimiz için de önemlidir." diye konuştu.

Bartosek, Çek Cumhuriyeti Parlamentosunda milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin bir komisyonun oluşturulduğunu ve bu komisyonun da siyasi bir uzantısı olmadan incelemesini detaylı bir şekilde gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ziyarette, Çek Cumhuriyeti AB İşleri Komitesi Başkanı Vaclav Hampl, Savunma Komitesi Başkan Yardımcıları Ivan Gabal, Bohuslav Chaupa, Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka da yer aldı.


Yorumlar