TBMM Genel Kurulu toplandı

- AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "(Fenerbahçe - Beşiktaş maçında çıkan olaylar) Gerekli soruşturmalar yapılacaktır. Olayları çıkarmaya çalışanlar ilgili birimler tarafından gerekli çalışmalar yapılarak tespit edilecektir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda MHP, HDP, CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri yerlerinden söz aldılar.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşananları kınadı ve yaralanan Beşiktaş Teknik Direktör Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Seçimlerin erkene alınmasına değinen Usta, bunun Türkiye'nin önünü açacak bir karar olacağını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, seçimlerin demokratik ve eşit koşullarda yapılmasının önemine değinerek, "Erken seçim aslında bir kumpas." ifadesini kullandı.

İktidarın erken seçimi gündeme getirerek bir dayatma içine girdiğini ileri süren Kerestecioğlu, "Gerçek, adil bir seçim hepimizin kabuludur. Ama dayatmaya hayır diyoruz." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde yaşanan olayları kabul edilemez olarak nitelendirdi. Bu tarz olayların sıklaşmasının, toplumdaki gerilim ve kutuplaşmanın, ekonomik sorunların bir sonucu olduğunu ifade eden Altay, sporun bir centilmenlik mantığı içinde yapılmasını istedi.

Altay, "Milletin içinde bulunduğu gerilim halinin inşallah bugün alacağımız kararla 24 Haziran'da son bulacağına inanıyorum." dedi.

AK Parti Grup başkanvekili Mehmet Muş, Fenerbahçe - Beşiktaş futbol maçında yaşananları kabul etmediklerini belirterek, Güneş'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Muş, "Gerekli soruşturmalar yapılacaktır. Olayları çıkarmaya çalışanlar ilgili birimler tarafından gerekli çalışmalar yapılarak tespit edilecektir." diye konuştu.



Yorumlar