TBMM Genel Kurulu toplandı

- AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: "Ülkeler arasında ilişkilerde bayraklar birbirine emanettir. Yunanistan devleti bilmelidir ki oradaki Türk bayrağı, Yunan bayrağı onlar için ne ifade ediyorsa onu ifade etmektedir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında toplandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasının trajik bir olay olduğunu belirterek, "Ülkeler arasında ilişkilerde bayraklar birbirine emanettir. Yunanistan Devleti bilmelidir ki oradaki Türk bayrağı, Yunan bayrağı onlar için ne ifade ediyorsa onu ifade etmektedir." dedi.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hak ihlallerine ilişkin konuşmasında, kadına yönelik şiddeti kınadığını belirterek, bu sorunun ortadan kalkması için birinci sorumluluğun erkeklerde olduğunu belirtti.

İşkence iddialarını da değinen Tanrıkulu, "Adalet ve Kalkınma Partisi, 2002 yılında, işkenceye sıfır tolerans iddiasıyla iktidara geldi, ama şimdi işkenceye sonsuz tolerans noktasına geldi." dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada, bağımlılıkla mücadelenin, tüm insanlığın meselesi olduğunu belirterek, bu konuda küresel bir dayanışma sergilenirse başarılı olunacağını ifade etti. Özkan, bağımlılıkla mücadelenin, topyekun bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Ahmet Kaya Halkevine ilişkin konuşmasında, kürsüye Ahmet Kaya'nın fotoğrafıyla çıktı. Batman'daki Ahmet Kaya Halkevinin adının, kayyum tarafından değiştirildiğini belirten Aslan, buna ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ahmet Kaya'nın halka mal olmuş bir sanatçı olduğunu, müziği ve duyarlılıklarıyla her kesimi kucakladığını belirterek, konuyu araştıracaklarını ve bu tür isim değiştirmeleri uygun bulmadıklarını vurguladı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Yeşilay Haftasını kutlayarak, madde bağımlılığının toplumu derinden etkileyen önemli bir sorun olduğunu ve Türkiye'de her yıl 350 bin kişi yaşamını yitirdiğini belirterek, Yeşilay'a daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan'da Türk Bayrağı yıkılmasını şiddetle kınadığını aktaran Usta, Yunanistanlı yetkililerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, haklarını her zaman savunacağını bilmesi gerektiğini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü alanlarda kutlayacaklarını aktararak, bu tarihin tatil edilmesi için kanun teklifi verdiklerini, bunun Meclis gündemine gelmesini istediklerini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılamayan sağlıkçıların sorunlarının çözülmesi talebinde bulundu.

Altay, 7 Mart 1990'da katledilen gazeteci Çetin Emeç'i rahmetle andığını belirterek, Türkiye'de hiçbir faili meçhul cinayetin kalmamasını ve bütün gerçeklerin ortaya çıkmasını istedi. Altay, "Bu ülkeye ve bu ülkenin insanlarına yönelik her türlü hain saldırının cezasız kalmaması gerekir. Bu ülke ve millet aciz değildir." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasının trajik bir olay olduğunu belirterek, "Ülkeler arasında ilişkilerde bayraklar birbirine emanettir. Yunanistan Devleti bilmelidir ki oradaki Türk bayrağı, Yunan bayrağı onlar için ne ifade ediyorsa onu ifade etmektedir." dedi.

Türkiye'de, toplum geliştikçe kadınların mülkiyetten daha fazla pay alması yönünde bir gelişmenin görüldüğünü belirten Bostancı, siyasetin görevinin, bu toplumsal gelişmeyi sağlamak olduğunu bildirdi.

Bostancı, "AK Parti de 16 yıldan bu yana hem hukuki düzeyde hem de Türkiye sosyolojisine ilişkin modernleşme istikametinde çok önemli gelişmeler sağladı. Bunlar kadınlar adına son derece önemli kazanımlardır." ifadesini kullandı.

Bostancı, kadınların Türkiye'nin ve dünyanın geleceğinde, kamusal hayatta, siyasette ve hayatın her alanında daha fazla rol alacaklarına inandığını aktardı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, hukukun, HDP'lilere karşı farklı bir şekilde işletildiğini ileri sürerek, HDP'li milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin eleştirilerini sıraladı.

Yorumlar