TBMM Genel Kurulu Kudüs özel gündemiyle toplandı

- HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen: - "İğneyi kendimize batıracağız. Halka anlatılacak bir şey yok. Mavi Marmara metninde Kudüs ve Ankara ibarelerinin altına imza atan ve bunu onaylayan bu parlamentodur"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu Kudüs özel gündemiyle toplandı

TBMM (AA) - HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "İğneyi kendimize batıracağız. Halka anlatılacak bir şey yok. Mavi Marmara metninde Kudüs ve Ankara ibarelerinin altına imza atan ve bunu onaylayan bu parlamentodur." dedi.

Bilgen, TBMM Genel Kurulunun Kudüs özel gündemli toplantısında, HDP adına söz aldı.

Filistin konusunda en güzel şeyin kulağa hoş gelen şeyler söylemek olduğunu belirten Bilgen, "20 yıldır Filistin sorununda tartışılan şeylerin aynısını dönüp dönüp tartışmak, kınamak ve lanetlemekten bir adım ileriye gidilmiş değildir." ifadesini kullandı.

Heyecanlı konuşmalar yaparak alınabilecek hiçbir mesafenin olmadığını aktaran Bilgen, caydırıcı, güçlü bir aracın, aparatın olunmaması halinde sadece konuşulacağını bildirdi.

Türkiye'de, "İsrail doğru yapıyor, Filistinliler bunu hak ediyor" diyen kimsenin olmadığına işaret eden Bilgen, şöyle devam etti:

"Peki biz, kime ne propagandası yapıyoruz? İslam dünyasının neredeyse tamamına yakını Filistin konusunda kararlıysa, samimiyse niye bu sorun çözülmüyor? Açık konuşalım; İsrail'in politikalarının sorumlusu, müsebbibi sadece İsrail hükümeti değildir. Körfez ülkeleridir. Körfez ülkelerinin cesaretlendirmesi, gizli desteği olmasa İsrail bunu bütün İslam dünyasına, Ortadoğu halklarına rağmen yapıyor olabilir mi?"

- "Anlaşmayı geri çekelim"

Bilgen, ciddi bir muhasebe yapmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İğneyi kendimize batıracağız. Halka anlatılacak bir şey yok. Mavi Marmara metninde Kudüs ve Ankara ibarelerinin altına imza atan ve bunu onaylayan bu parlamentodur. 'Hayır değil' diyorsanız çıkın söyleyin. Biz burada bunu uyardığımızda, 'hayır öyle bir metin bulunmuyor' dediniz. Şimdi metin ortadadır. İngilizce metin her tarafta dolaşıyor. Bari şuraya getirin bu anlaşmayı yeniden tartışalım, geri çekelim. Ticari anlaşmalarda bir sorgulama var mı? Yok.

Kudüs konusu çok net biçimde, uğrunda bedel ödemeyi göze alamayan Ortadoğu'daki İslam ülkelerini yöneten siyasetçilerin diyetidir, vebalidir. Ortadoğu'da İslam ülkeleri, kendilerinin ne yapacaklarına dair somut hiçbir şey konuşmuyorlar, önermiyorlar. Bugün buradan da muhtemelen bir güçlü kınama, lanetleme çıkacak. 2-3 gün sokaklarda heyecanlı nutuklar atılacak ama İsrail işgal etmeye devam edecek. Filistinliler yurtlarından kovulmaya ve İsrail'i şımartan devletlerle bizim ikili ilişkilerimiz gayet iyi seyretmeye devam edecek."

Yorumlar