TBMM Genel Kurulu

-AK Parti Grup Başkanvekili Muş: -"CHP, fotokopi çektirip basına dağıttığının ne olduğunu bilmiyor. O evrakları buraya getireceksiniz"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP'nin fotokopi çektirip basına dağıttığının ne olduğunu bilmediğini iddia ederek, "O evrakları buraya getireceksiniz." dedi.

Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamadığı için HDP, "yolsuzluklar" konusunda grup önerisini Genel Kurul gündemine getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, yolsuzluğun, üzerinde konuşulan mesele olduğunu, bir de görmezden gelme, yangından mal kaçırma durumu bulunduğunu savundu.

MİT tarafından hazırlanan, üzerinde bilgi notu yazan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen bir belge olduğunu belirten Erdem, burada, "Rıza Sarraf, İran ambargosunu delme noktasında bir takım faaliyetler gösteriyor. Bizim hükümetin bakanlarının bu kişiyle ilişkisi vardır, ilişkisi ortaya çıkarsa Türkiye-ABD ilişkileri zarar görür." denildiğini ileri sürdü.

Erdem, MİT'in 2004'te de Türkiye'de paralel yapı oluştuğu yönünde rapor sunduğunu, bunun da görmezden gelindiğini, bedelini şehitlerin ödediğini söyledi. Erdem, şimdi de Amerikan mahkemelerinde Türkiye'yi tartıştıran bir şarlatanın, soytarının bedelini ülkeye ödettiğini ifade etti.

Sataşma gerekçesiyle Erdem'e yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP grup toplantısında yurt dışındaki bir offshore hesabına bir şirkete para gönderildiğinin ileri sürüldüğünü anımsattı.

Muş, iddia edilen miktarda ve iddia edilen yerlere giden paranın evrakının getirilmesini istediklerini, 3 gün beklenildiğini belirterek, "Fotokopi çektirip basına dağıttıklarının ne olduğunu bilmiyorlar. Bankacılıkta stajyer öğrenciye sorsanız gidip gitmeyen bir şeyin olduğunu söylerdi. ABD'de görülen davanın peşine takılıyorsunuz. O evrakları buraya getireceksiniz. Sallayacakları kağıtlar yok hükmündedirler. Yalancı, iftiracıdırlar. Swift mesajlarını getiremiyorlar. Dağıttıkları belgelerde giden tek kuruş yok." ifadesini kullandı.

Erdem, eğer bu belgeler sahteyse MİT Müsteşarının görevden alınmasını istedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti iktidara geldiğinde karanlık tünelden geçmekte olan bir ülkeyi devraldığını, faizlerin yüzde 100'ün üzerinde olduğu, memur, emekli maaşların ödenemediğini belirtti.

Birkan, siyasette vesayet odaklarını tek tek tasfiye ettiklerini, birilerinin değil milletin ne dediğine baktıklarını ifade etti. Birkan, "Başaramadınız, başaramayacaksınız biz çalışmaya, ülkeye hizmet etmeye, büyütmeye devam edeceğiz." dedi.

HDP'nin grup önerisi daha sonra reddedildi.

CHP'nin istihdamda yaşanan sorunlara yönelik grup önerisinin de görüşüldüğü Genel Kurulda, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kadının istihdamdan bahsederken, kadının eğitime erişiminden de söz edilmesini istedi.

Keşir, bugün açılan üniversitelerle birlikte ve başörtülü kadınların eğitime erişmesiyle üniversiteye katılımının yüzde 50'yi zorladığını, bu oranın 2002'de yüzde 13 olduğunu belirtti. Keşir, AB ülkeleri içinde kadın istihdamının yüzde 4,8 artarken Türkiye'de bunun 3 katın olduğunu kaydetti.

MHP, HDP ve CHP'nin grup önerilerinin görüşülmesinin ardından AK Parti'nin Meclisin çalışma gündemine ilişkin önerisi ele alındı.

AK Parti'nin kabul edilen grup önerisiyle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, gündemin ilk sırasına alındı. Ayrıca, bazı uluslararası anlaşmaları onaylayan kanun tasarıları da gündemin ön sıralarına çekildi.

Yorumlar