TBMM Genel Kurulu

- AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: - "(ABD'deki Hakan Atilla davası) Milletin vicdanında bunun karşılığı yaşanan bu mahkeme olayının bir kumpas olduğudur" - CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Adalet ağacını tuttuk. Devletin tepesinde eğreti duranları adalet ağacının dibine düşürüp hesap vermeleri için var gücümüzle sallıyoruz, sallıyoruz, yıkılacaksınız"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ABD'de görülen Hakan Atilla davasına ilişkin, "Bütün bunların millet vicdanında bir karşılığı var. Milletin vicdanında bunun karşılığı yaşanan bu mahkeme olayının bir kumpas olduğudur." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Yaşar Tüzün başkanlığında toplandı.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, gündemdışı konuşmasında, bilgisayar oyunlarının dünü, bugünü ve yarını üzerine konuşmasında, teknolojinin imkanlarından yararlanmakla birlikte taşıdığı risklerden de endişe duyduklarını söyledi.

Oyun sektörünün 80 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olduğuna işaret eden Ünüvar, nitelikli bir insan gücü yaratılarak, tüketen değil üreten nesil yaratılması gerektiğini, bunda da ailelere çok büyük pay düştüğünü vurguladı.

Son günlerde Türkiye aleyhine oynanan ve kurgulanan oyunlar bulunduğunu belirten Ünüvar, şunları kaydetti:

"Özellikle sağduyu sahibi CHP'li arkadaşlara seslenmek istiyorum. En kolay üretilen belgelerin dijital ortamda üretildiğini asla unutmayalım. Aslında CHP'li sayın yöneticilerin de ülke aleyhine oluşturulmuş belgelerin peşinde koşmak yerine milletin peşinde o enerjilerini harcasalar eminim ki millet bunların peşine düşecektir. Tecrübeyle sabit."

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin elindeki belgelerin birileri tarafından üretilmiş belgeler olmadığını savundu.

Özel, "Eğer birazdan yapılacak oylamada bu belgelerin gerçek olup olmamasının, sahte olup olmamasının, kumpas olup olmamasının araştırılması yönünde oy kullanırsanız, gelecek, o komisyona vereceğimiz belgelerde bu sahte mi, gerçek mi görürsünüz." ifadesini kullandı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin yıl dönümü, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Sur ilçesinin sorunlarına ilişkin gündemdışı konuşma yaptı.

-"Finansman açığı büyük bir risk"

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Kunuri Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Kore Savaşı'nda şehit olan Türk askerlerine rahmet diledi.

Ticaret açığının yüzde 73,9 arttığını belirten Usta, açığın bu yılın sonunda 74 milyar dolar düzeyinde gerçekleşebileceğini söyledi. Usta, finansman açığının ise ülkenin önündeki en büyük risk olduğunu kaydederek, bunun azaltılmasının önemine dikkati çekti.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak yer aldığı dava nedeniyle Türkiye'nin itibarının zedelendiğini ileri sürdü.

-"Bunun hesabı sorulur"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ABD'de Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya değinerek, "Türkiye'nin uluslararası itibarına kumpas kurulmuştur, uluslararası marka değeri düşürülmektedir. Türkiye rezil rüsva edilmektedir ama bu işi yapan Rıza Sarraf, Hakan Atilla, Süleyman Aslan taşeron, esas üst işveren karşımızdadır, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı. Bunun hesabı sorulur. Yargıda da sorulur, sandıkta da sorulur." diye konuştu.

Özel, "Adalet ağacını tuttuk. Devletin tepesinde iğreti duranları adalet ağacının dibine düşürüp hesap vermeleri için var gücümüzle sallıyoruz, sallıyoruz, yıkılacaksınız. Bu iktidar yıkılacak, Türkiye kazanacak." dedi.

- Bostancı'nın yanıtı

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Mecliste kullanılan dil ve üsluba dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD'de Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya da değinen Bostancı, şunları söyledi:

"Türkiye'de 6. Filo meselesinden bu yana Amerika'nın siyasetini, attığı her adımı, emperyal bir ülkenin stratejisi ve taktiği olarak görenler, böyle bir müktesebat oluşturanlar şimdi Amerikan adaletinin uluslararası bir davaya ilişkin yaptığı yargılamayı adaletin tahakkuku olarak değerlendirmiyorlar mı insan aklını yiyor. Yani o müktesebat ve bugünkü yaşananları yan yana koyduğumuzda bana çok tuhaf geliyor. Eminim milletimize de tuhaf geliyordur.

Bütün bunların millet vicdanında bir karşılığı var. Milletin vicdanında bunun karşılığı, yaşanan bu mahkeme olayının bir kumpas olduğudur."


Yorumlar