TBMM Genel Kurulu

-TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız: -"Gümüşhane ve Bayburt'ta doğalgaz tarife bedeli düşürülmüş, güzel olmuş. Mümkün olsa Erzurum ve diğer yerlerde de düşürülse"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Gümüşhane ve Bayburt'ta doğalgaz tarife bedelinin düşürüldüğünü belirterek, "Düşürülmüş, çok güzel olmuş. Mümkün olsa Erzurum ve diğer yerlerde de düşürülse." dedi.

MHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için doğalgaz indirimine yönelik araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

Altunyaldız, AK Parti iktidara geldiğinde 6 ilin doğalgaz kullanabildiğini anımsatarak, şimdi 77 ilde doğalgazın olduğunu, 116 bin kilometre iletim ve dağıtım hattı bulunduğunu bildirdi.

Kalan 4 ilin, 2018 sonuna kadar doğalgaza kavuşacağını belirten Altunyaldız, 354 ilçe ve beldede doğalgaz kullanım imkanı sağlandığını vurguladı. Altunyaldız, 2019 sonuna kadar 222 ilçe ve beldeye daha doğalgaz ulaşacağını, 2019 sonunda 500'ün üzerinde ilçe ve beldenin doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Altunyaldız, BOTAŞ'ın, doğalgazı tüm dağıtım şirketlerine aynı fiyattan dağıttığını, farklılığı yaratanın sistem kullanım bedeli olduğuna değinerek, "Gümüşhane ve Bayburt'ta tarife bedeli düşürülmüş, çok güzel olmuş. Mümkün olsa Erzurum ve diğer yerlerde de düşürülse. Ancak düşürülmüş olsa bile Gümüşhane ve Bayburt'taki kullanım bedeli metreküp başına Erzurum'un üstünde." ifadesini kullandı.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, önergelerini açıklarken daha önce doğalgazda vergi indirimi önerisinde bulunduklarını anımsatttı.

Gümüşhane ve Bayburt'ta doğalgaz tarifesinde indirim yapıldığına işaret eden Aydın, bunun diğer illere de sağlanmasını istedi. Aydın, yakıtın pahalı olmasından dolayı evlerde tek odada oturulduğunu, sağlık sorunlarına yol açtığını, solunum yolu hastalıklarının arttığını belirterek, hastalıkların devlete yükünün fazla olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, hükümetin önce insanları, şimdi de şehirleri ayırdığını öne sürdü.

Gümüşhane ve Bayburt'ta doğalgaz tarifesinde indirim yapılırken Erzurum için yapılmadığına dikkati çeken Yedekci, "Erzurum bu ülkenin ili değil mi? Erzurum'da yaşayanlar doğalgaz indiriminden neden yararlanamıyor? Erzurum'da bir kış geçirseniz, hatta iki gün geçirseniz oradaki soğuğu göreceksiniz. Bütün Doğu Anadolu Bölgesinde, kış şartlarının ağır geçtiği bütün illerde bu indirimin uygulanmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamayla MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.


Yorumlar