TBMM Genel Kurulu

- Kalkınma Bakanı Elvan: - "Çiftçiye 2002 yılında sağlanan 1,8 milyar lira civarındaki desteğin, bugün bazı kamu bankalarının verdiği ve hükümetin de desteklediği sübvansiyonlu destekler hariç 12 milyar lirayı geçmiş vaziyette olduğunu söyleyebiliriz" - Sağlık hizmetleri, dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden daha fazla memnuniyet almış bir alandır"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Çiftçiye 2002 yılında sağlanan 1,8 milyar lira civarındaki desteğin, bugün bazı kamu bankalarının verdiği ve hükümetin de desteklediği sübvansiyonlu destekler hariç 12 milyar lirayı geçmiş vaziyette olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Kosova Arasında Suçluların İadesi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor.

Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Elvan, AK Parti hükümetlerinin çiftçinin kalkınması adına önemli desteklemelerde bulunduğunu söyledi. Çiftçiye yönelik desteğin son 15 yılda arttığını vurgulayan Elvan, "Çiftçiye 2002 yılında sağlanan 1,8 milyar lira civarındaki desteğin, bugün bazı kamu bankalarının verdiği ve hükümetin de desteklediği sübvansiyonlu destekler hariç 12 milyar lirayı geçmiş vaziyette olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Elvan, özellikle iyi tarım uygulamalarında sıfır faizle desteklemeler yapıldığını, Ziraat Bankası tarafından uygulanan 0-6 faiz oranına karşılık çiftçinin yoğun talebi olduğunu dile getirdi.

- "Sağlık hizmetleri, gelişmiş birçok ülkeden daha fazla memmuniyet almış bir alan"

Lütfi Elvan, Mersin Şehir Hastanesine ulaşım ile ilgili yaşanan sıkıntılara yönelik bir soru üzerine, hastanenin iki giriş kapısının olduğunu ancak bu iki giriş arasında 3 kilometrelik mesafenin bulunduğunu söyledi.

Otoyol üzerindeki girişe Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir kavşağın yapılacağını ve yaşanan ulaşım sıkıntısının bu yöntemle giderilmesinin hedeflendiğini anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Mersin Şehir Hastanesi günde 8 bin hastaya hizmet vermektedir. Hastanemizde, aylık 7 binin üzerinde ameliyat gerçekleştiriliyor. Burası oldukça modern bir hastane. Mersin, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en modern hastanesine sahip bir il. Bu hastanemizle de grurur duyuyoruz. Şunu ifade etmeliyim ki sağlık yönü itibarıyla yüzde 75'in üzerinde vatandaşımızın memnuniyeti söz konusu. Sağlık hizmetleri dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden daha fazla memmuniyet almış bir alandır."

Yorumlar