TBMM bugün yeni başkanını seçiyor

Meclis bugün yeni başkanını seçmek için toplanacak. Başkanlık için 5 adayın yarışacağı seçimler saat 12.00'de başlayacak. Meclis başkanlığı yarışında 4 partiden başkan adayı bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
TBMM bugün yeni başkanını seçiyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmesinin ardında TBMM bugün yeni başkanını seçmek üzere toplanacak. 4 partiden 5 milletvekilinin katılacağı başkanlık seçimleri saat 12.00'de başlayacak. Meclis Başkanlığı seçiminde, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, Pekgözegü ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay yarışacak.

Meclis başkanı adayı için partiler ayrı ayrı çalışmalar yaparken, AK Parti'nin temayül yoklamasından Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un ismi öne çıktı. CHP'den başkanlık için İstanbul Milletvekili Engin Altay yarışacak. HDP, başkanlık için İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü aday gösterirken, İYİ Parti'den Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz başkanlık seçimi için aday oldu. Öte yandan AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu da bugün yaptığı başvuruyla TBMM Başkan adayı oldu.

TBMM'de bugün gizli oylama ile yapılacak başkanlık seçiminde milletvekilleri hazır bulunacak. Yapılacak seçimde birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu yani 400 oy aranacak. Herhangi bir adayın 400 oy alamaması halinde 3. tura geçilecek. Üçüncü turda ise salt çoğunluk, yani 301 oy aranacak. Üçüncü turda da salt çoğunluk elde edilemezde en çok oy alan isim yeni meclis başkanı olacak. Meclis, yeni başkanını seçmesinin ardından yasama faaliyetlerine seçim arası vererek tatile girecek.

MHP, AK PARTİ'NİN ADAYINI DESTEKLEYECEK

Meclis Başkanlığı için aday göstermeyen Milliyetçi Hareket Partisi ise daha önceki seçimde olduğu gibi AK Parti'nin başkan adayını desteleyecek.

Yorumlar