Mehmet Hammutoğlu

Mehmet Hammutoğlu

Tayyip Erdoğan Olmasın da Kim Olursa Olsun Düşmanlığı İflas Etti

Tabanını “Tayyip Erdoğan olmasın da kim olursa olsun” mantığıyla sürükleyen siyaset iflas etmiştir.

Evet! Ülke sorunlarını çözmek için hiçbir projeleri olmayıp tamamen siyasetlerini toplumu Tayyip Erdoğan olmasın'da kim olursa olsun mantığıyla sürükleyen muhalefet iflas etmiştir. 

Önce ki yazılarımda ifade ettiğim gibi, çözümün takım tutar gibi parti taraftarı olmak yerine bilinçli olmak gerekir. Bu durum iktidar ve muhalefet için de geçerlidir. 

Olayların için de durup, akan suya kendini kaptırarak, geniş açıyla dışarıdan bakmadıkça bu toplum doğru ile yalnışı birbirinden ayıramıyacaktır. 

Birey olarak kararlarımızı verirken bizim partiden olsun da, kim olursa olsun ona oy atacağım mantığıyla hareket etmek çok büyük bir yanlıştır. 

Bu mantık bize bugün kü seçim sonucunu getirdi.

İstanbul'dan bir örnek verecek olursak İBB İştiraklerinden olan KİPTAŞ Refah Partisi ve AKP Belediyeleri döneminde başta Başakşehir İlçesi’nin sıfırdan inşa edilmesin de büyük rol oynamıştır. İstanbul'un bir çok ilçesin de konut projeleri üreten KİPTAŞ İBB'yi CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun devir alınmasından sonra İmamoğlu’nun deprem ve kentsel dönüşüm konularında sürekli konferanslar düzenlemesine rağmen KİPTAŞ şimdiye kadar hiçbir konut projesi üretememiştir.

Düşünen ve sağlıklı yorum yapan bir İstanbul’lu, İstanbul'u tekrar neden İmamoğlu’na teslim etsin. Ancak takım tutar gibi herhangi bir fikir yürütmeden nasıl olsa bizim partinin adayıdır o zaman ona oy atmam lazım, düşüncesiyle oy atmak iflasın kendisidir.

Bugün kü iktidar profesyonelce hazırlanmış şartnamelerle yapılan ihaleleri, usulsüzce kendi kadrolarına aktarmaktadır. Bu durum açıkça görülürken, bizim partiden diyerek oy atılması büyük yanlıştır. Ya da “ne var bunda, yiyor ama hizmet ediyor” bakış açısı toplumun yozlaşmasına sebep olmaktadır.

Bir seçim de bir partiye, diğer seçimde başka bir partiye oy atmak günah değildir.

Genel seçimlerde ülkenin içinde bulunduğu durum değerlendirilerek bir partiye oy atmak, yerel seçimlerde çalışma verimliliğine inanılan başka bir partinin adayına oy atmak bir yanlışlık değildir. İsabetli bir karardır. Bu isabetli kararlar verilmediği için, ülkenin için de bulunduğu darboğaz çözülemeyecektir.

O zaman siyaset sahnesinde bulunan menfaatleri kimden yana ise o partiye katılan kişiliksiz insanlarla dolacaktır.

Kusura bakmayın vereceğim örnekte hakkımda dava açılmaması için isim kullanmak yerine  daha çok noktalı yerler kullanacağım özür dilerim.

İlimiz ………. 'da ……..' partisanden seçilmiş iyi hizmet veren Belediye Başkanı, aynı partiden milletvekillerinin şahsi çıkarları sebebiyle kendi adamlarını yerleştirmek istemişlerdir. Söz konusu durum halk tarafından fark edilince Belediye Başkanı Partisinden istifa edip ………' partisinden aday oldu. Şimdi iki dönemdir İlimiz……...’da Belediye Başkanı olarak hizmet etmektedir.

İşte takım taraftarı gibi değil hizmet önceliği dikkate alınarak oy atılırsa doğru sonuç elde edilir. 

Çıkarları sebebiyle kendi adamını yerleştirmek isteyen vekil daha sonra ki dönemler de partisinden aday gösterilmeyince, saf değiştirerek başka bir partiye katılır. Yeni partisin de partilililerin tüm itirazlarına rağmen partinin listelerinden meclise girmeyi başarır.

Seçim sonucunda gördük ki muhalefet bir adım ilerlememiş, hatta japonların intihar usulü olan “hara-kiri” yapmış, virgüllü partilere milletvekili hediye etmiştir. 

Hiçbir proje de kendini ispat edememiş olan muhalefet, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin dediği gibi; “yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş”

Halen de hiçbir şey olmamış gibi çıkarak, istifa etmek yerine, açıklamalar yaparak, yola devam etmek istemeleri hayret vericidir. 

 

Diğer Yazıları

Yorumlar