Tayland'da bombalı saldırının failini arıyor

Tayland polisi, ülkenin güneyindeki bombalı saldırının şüphelisini arıyor. Bombalı saldırıda yaralı sayısının 45'e çıktığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da bombalı saldırının failini arıyor

Tayland polisi, ülkenin güneyinde dün düzenlenen ve bir polis memurunun ölümüne neden olan bombalı saldırının şüphelisinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Polis tarafından yapılan açıklamada, güvenlik kameralarında görülen zanlının, siyah bir kamyoneti polis lojmanına park ettikten sonra bölgeden ayrıldığı ve sivil polis gibi giyindiği kaydedildi.

Açıklamada, şüphelinin kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı belirtilirken, saldırıda yaralananların sayısının da 45'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

Yaralıların üçünün çocuk ve çoğunun sivil olduğu ifade edildi.

Birçok farklı isyancı grubun aktif olduğu bölgede, bazı gruplar ile hükümet arasında dönem dönem sekteye uğrasa da barış görüşmeleri sürüyor.

TAYLAND'IN GÜNEYİNDEKİ OLAYLAR

Tayland polisine göre ülkede 2005'ten bu yana bombalı araçla yaklaşık 60 saldırısı düzenlendi.

Pattani, Narathiwat ve Yala bölgelerinde isyancılar, ağustosta 3 şehirde eş zamanlı bombalama ve kundaklama saldırısı gerçekleştirmişti.

Müslümanların çoğunlukta olduğu Tayland'ın güneyindeki Patani, Yala, Narathiwat bölgeleriyle Songkhla'nın Malayca konuşulan 5 bölgesinde ilk kez 1980'lerin sonunda ortaya çıkan direniş hareketi, 2004'te yeniden aktifleşmişti.

İsyancı gruplar, Narathiwat, Pattani ve Yala'da 7 bin 300'den fazla insanın ölümüne sebep olmuştu.

Yorumlar