Talasemi hastalarının ebru ve fotoğraf sergisi beğeniyle gezildi

Adana Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) Koordinasyon Birimi tarafından finanse edilen, Adana Akdeniz Anemisi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) tarafından yürütülen 'Talasemi Çiçekleri Solmasın' projesi kapsamında de.

Google Haberlere Abone ol
Talasemi hastalarının ebru ve fotoğraf sergisi beğeniyle gezildi

Adana Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) Koordinasyon Birimi tarafından finanse edilen, Adana Akdeniz Anemisi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) tarafından yürütülen 'Talasemi Çiçekleri Solmasın' projesi kapsamında dernek üyelerinin hazırladığı ebru ve fotoğraf sergisi açıldı.

Adana Optimum Outlet’te düzenlen sergiyi Vali Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, ATODER Başkanı Ali Kılıç, dernek üyeleri ile çok sayıda davetli beğeniyle gezdi. Organizasyonda konuşan ATODER Başkanı Ali Kılıç, 'Talasemi Çiçekleri Solmasın' projesiyle 70 talasemi hastası çocuk ve genç bireyi motivasyon artırıcı sosyal faaliyetlere dahil ederek, fotoğrafçılık, ebru kursu, kısa film ve oyunculuk kursu verdiklerini söyledi.

Fotoğrafçılık kursu alan bireylere Adana sınırında beş farklı yöresel mekânı gezdirerek, buraları bir hasta gözüyle fotoğrafladıklarını dile getiren Kılıç, “Bu geziler, hastalar için gidemedikleri yerleri görme imkânı sağlamıştır. Projemize destek verip, bugünden yanımızda olarak dernek üyelerimize güç ve moral veren Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

'Talasemi Çiçekleri Solmasın' projesi kapsamında yürütülen faaliyetlerden dolayı dernek başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Vali Hüseyin Avni Coş, toplumsal çalışmaların dayanışma, sevgi ve saygı içerisinde sürdürüldüğünde güzel sonuçlar alındığını vurguladı. Coş, “Buradaki birbirinden güzel eserleri gerçekleştiren değerli eser sahiplerini tebrik ediyorum. Bugün ana temamız talasemi çiçekleri solmasın. Bunun için hepimizin destek olması gerekiyor. Bir damla kan yaşam demektir.” diye konuştu.

Kurslara katılan dernek üyelerine ‘Kurs Bitirme Belgesi’ veren Vali Coş, katılımcılar ile birlikte ebru ve fotoğraf sergisini gezdi. ATODER Başkanı Kılıç ise Hüseyin Avni Coş’a desteklerinden dolayı plaket vererek, teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar