Tahran'da yaklaşık 400 bini aşkın düzensiz göçmen

Tahran Vali Yardımcısı Haşmetullah Süleyman düzensiz göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Süleyman, başkentteki yabancı uyruklu göçmen sayısı resmi olarak 2 milyon civarında, dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tahran'da yaklaşık 400 bini aşkın düzensiz göçmen

Tahran Vali Yardımcısı Haşmetullah Süleyman düzensiz göçmen sayısını açıkladı. İran'ın başkenti Tahran'da yaklaşık 400 bin düzensiz göçmen bulunduğu bildirildi.

Entekhab haber sitesine göre, Tahran Vali Yardımcısı Haşmetullah Süleyman, kentteki göçmen nüfusa dair bilgi verdi.

Tahran'ın en önemli sorununun göç meselesi olduğunu söyleyen Süleyman, "Yılda yaklaşık 350 bin kişi bu kente göç ediyor." dedi.

Tahran'a göçü; ülke içinden Tahran'a, Tahran'ın merkezinden ilçelere ve yabancı uyrukluların Tahran'a göçü olarak üçe ayıran Süleyman, en çok göç alan bölgenin kentin güney ve güneybatısı olduğunu dile getirdi.

Süleyman, "Başkentteki yabancı uyruklu göçmen sayısı resmi olarak 2 milyon civarında ve yaklaşık 400 bin göçmen gayriresmi olarak bulunuyor." ifadelerini kullandı.

İranlı Öğrenciler haber Ajansına (ISNA) göre, Tahran Valisi Ali Rıza Fehhari, 31 Ocak 2023'te yaptığı açıklamada başkentin nüfusunun yaklaşık 19 milyon olduğunu belirtmişti.

İran'da son yıllarda ekonomik ve çevre sorunları nedeniyle kırsal bölgelerden metropollere göçte artış var. İran, siyasal ve ekonomik sorunların yaşandığı Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden de yoğun göç alıyor.

Yorumlar