Tahir Güven kimdir, neden öldürüldü, katili kim?

Tahir Güven kimdir, neden öldürüldü, katili kim, soruları son günlerin merakla cevabı aranan sorular oldu. Terör örgütü tarafından Güneydoğu'da katledilen isimler arasına adı yazılan Tahir Güven cinayetiyle ilgili yeni bir son dakika gelişme yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Tahir Güven kimdir, neden öldürüldü, katili kim?

Tahir Güven kimdir, neden öldürüldü, katili kim, kimler neden öldürdü sorularının cevapları merakla soruluyor. Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da katlettiği siviller arasına adı yazılan Tahir Güven'in ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Güven'i katlettiği belirlenen terörist HDP milletvekilinin evinde saklanırken yakalandı. 

Tahir Güven, Şırnak'taki Meman Aşireti'nin önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda AK Parti Cizre Başkanı Cihan Güven'in kardeşidir. 

Tahir Güven ağabeyiyle birlikte parti çalışmalarında da yer alıyordu. 

Ancak iki gün önce terör örgütü tarafından vurularak öldürüldü. 

Tahir Güven kimdir, neden öldürüldü, katili kim?
Tahir Güven, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnen vatandaşlar arasında öne çıkan isimlerdendi.

 

Son dakika haberine göre, Cudi Mahallesi Eski Mezbahane mevkii Mercan Sokak’ta meydana gelen olayda, Mercan Sokak’ta plakası belirlenemeyen özel aracı ile giren Tahir Güven kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Silah sesleri ile sokağa çıkan mahalle sakinleri Güven’i araç içerisinde kanlar içerisinde bulunca durumu sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri Mercan sokak ve çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Güven’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, olayın terör saldırısı olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Abisi Cihan Güven ile birlikte AK Parti İlçe Teşkilatında görev yapan Tahir Güven, AK Parti programlarında aktif bir şekilde rol almıştı.

Güven, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki demokrasi nöbetlerinde de ön planda yer almıştı.

HDP'Lİ VEKİLİN EVİNDE YAKALANDI

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Cizre eski İlçe Başkanı Cihan Güven’in kardeşi Tahir Güven'in katilinin, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakalandığını açıkladı. Bakan Soylu, HDP'lilere, "Hesap vereceksiniz." dedi.

Tahir Güven kimdir, neden öldürüldü, katili kim?
Tahir Güven'i katleden teröristin resimlerini İçişleri Bakanı Soylu TBMM'de gösterdi

 

"Şırnak Cizre'de bir katliam oldu. İlçe başkanımızın kardeşi olan Tahir Güven gece yarısı bir komplo ile öldürüldü. Kim öldürdü niye öldürdü?" dedikten sonra, katilin adının Mehmet Miraç Dinç olduğunu söyledi.

Güven'e silahlı saldırı ile öldüren Dinç'in HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakalandığını duyuran Bakan Soylu, şöyle konuştu: "Bunun hesabını vereceksiniz."

Terör sevici HDP'liler, Bakan Soylu'nun bu bilgiyi paylaşmasından sonra, uzun süre sıralara vurarak Soylu'nun konuşmasını engellemeye çalıştı.


 

Yorumlar