Tabutunu eldivenle taşıdılar

Domuz gribi nedeni ile hayatını kaybeden Küçükalıç'ın cenazesinde virüse karşı maske ve eldivenle önlem alındı

Google Haberlere Abone ol
Tabutunu eldivenle taşıdılar

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, domuz gribi sebebi ile yapılan incelemelerde hayatını kaybeden 7 insandan 2’sinde H1N1 domuz gribi virüsü belirlendiğini açıkladı. Grip itibariyle hayatını kaybeden 32 yaşındaki Yaşar Küçükalıç, Anamur İlçesi’nde toprağa verildi. Küçükalıç’ın tabutunu taşıyanlar maske ve eldiven taktı.

Anamur İlçesi’nde bir çok sayıda insanın domuz gribi vakasından hayatını kaybettiği gelişmeleri üstüne konuşan Vali Çakacak, şimdiye kadar ilçelerden gelen 7 insanın muhtelif sebeplerden ötürü yaşamını yitirdiğini söyledi. Vali Özdemir Çakacak, şöyle dedi:

"Bu ölümlerde genci de yaşlısı da var. Dün hastalarımızdan bir tanesi yürek rahatsızlığıyla geldi ve yaşamını yitirdi.

Halk Sağlığı ve sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, yapılan incelemelerde yalnızca bu ölümlerden iki tanesinde H1N1 virüsü saptama edildi. H1N1 domuz gribi dediğimiz ismi üzerinde grip. Yani gripler, yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da Avrupa’da da Şayet bünye sağlam olmazsa ölümleri tetikleyebiliyor."

CENAZEDE ÖNLEM

Mersin’de, grip itibariyle hayatını kaybeden 32 yaşındaki Yaşar Küçükalıç, Anamur İlçesi’nde toprağa verildi. Mersin Devlet Hastanesi’nde gördüğü tedaviye yanıt vermeyerek hayatını kaybeden Küçükalıç öğle namazının arkasından Anamur kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar