Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Enerjide dışa bağımlılık bir noktada azaltılmışsa bunu HES'lere borçluyuz"

Google Haberlere Abone ol
Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı

TBMM (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, enerjide dışa bağımlılığın azalmasını HES'lere borçlu olduklarını söyledi.

Eroğlu, TBMM Çevre Komisyonunda görüşülen Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı.

Tunceli'ye pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Eroğlu, Tunceli'ye barajların hayat verdiğini ifade etti.

Munzur Vadisini koruduklarını, Tunceli'ye büyük destek verdiklerini dile getiren Eroğlu, HES'lerin en temiz, yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu vurguladı.

Eroğlu, "Uygun olmayan HES'leri yaptırmıyoruz, iptal ettiriyoruz. Endemik tür varsa bunu koruma altına alıyoruz. Rastgele HES'ler yapılmıyor. Türkiye'de bugün enerjide dışa bağımlılık bir noktada azaltılmışsa bunu HES'lere borçluyuz. HES'ler çevreye zarar vermiyor." dedi.

2017 yılında son 44 yılın kuraklığının yaşandığını ancak "sessiz sedasız bunun atlatıldığını" ifade eden Eroğlu, bu kuraklığın barajlarda ve göletlerde yeteri kadar su olduğu için atlatılabildiğini dile getirdi.

Bakan Veysel Eroğlu, "Biz HES'leri lüks olsun diye yapmıyoruz, zaruretten yapıyoruz. Orada bir güç var, ondan faydalanıyoruz." diye konuştu.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçildi.




Yorumlar