Suudi Arabistan'da acil durum alarmı

Hac mevsimi nedeni ile Suudi Arabistan alarm durumunda. Acil önlemler alındı.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'da acil durum alarmı
Suudi Arabistan Kızılayı, sayıları milyonları gecen hazı adayların sağlıklı şekilde ibadetlerini gerçekleştirmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Suudi Arabistan Kızılayı Operasyon Birimi Başkanı Ahmed Muhammed Seravani, bu yıl hacı adaylarının ibadetlerini sağlıklı ve güvenli şekilde yerine getirmeleri için hayata geçirilen birçok yeni uygulamayla gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Geçen yıl hac mevsimi boyunca Suudi Arabistan 997 Acil Müdahale çağrı merkezine yaklaşık 120 bin çağrı alındığını dile getiren Seravani, bu yıl uygulamaya konulan sistemle acil müdahale talebinde bulunan hacı adaylarının konumlarının bilgisayar üzerinden tespit edilip hızlı şekilde müdahale edileceğini kaydetti.

Mekke kentinde 42, Mina'da 37, Arafat'ta 36 ve Müzdelife'de 4 sağlık merkezi ile acil hastalara hizmet vereceklerini ifade eden Serevani, sağlık görevlileri dışında tıp fakültelerinden de bin 400 gönüllü öğrencinin hac mevsimi boyunca misafirlere yardımcı olacağını vurguladı.

Hacı adaylarının sağlık ve güvenliği için tüm imkanları seferber ettiklerinin altını çizen Seravani, şunları söyledi:
"Acil tıbbi müdahale gerektiren durumlar için 11 ambulans helikopter, 15 motosikletli acil müdahale ekibi ve 291 ambulans hazır bekletiliyor. Suudi Arabistan 997 Acil Müdahale çağrı merkezi ve ilk yardım görevlileri, hacı adaylarına Arapça'nın yanı sıra İngilizce, Türkçe, Urduca ve Fransızca gibi 7 dilde hizmet veriyor."

Yorumlar