Suudi Arabistan Prensesi ABD'ye büyükelçi oldu

Suudi Arabistan'ın ilk kadın büyükelçisi Washington Büyükelçiliğine atandı. Aynı zamanda Suudi Arabistan prensesi olan yeni büyükelçi Prenses Rima babası Prens Bender bin Sultan'dan 14 yıl sonra aynı göreve geldi.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan Prensesi ABD'ye büyükelçi oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk yaşandı. Suudi Arabistan prensesi Rima bint Bender bin Sultan bin Abdülaziz Al Suud, Riyad'ın Washington Büyükelçisi olarak atandı. 

MUHAMMED BİN SELMAN TARAFINDAN ATANDI

Ilıman İslam açıklamarıyla gündeme gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, babası Kral Selman bin Abdulaziz'in Mısır'da bulunduğu bir sırada ilk kez kraliyet kararnamesi yayınlayarak büyükelçi ataması yaptı. Muhammed Bin Selman, yayınlanan kararname ile Washington Büyükelçisi kardeşi Halid bin Selman'ın yerine Prenses Rima bint Bender bin Sultan bin Abdülaziz Al Suud'u atadı.

BABASINDAN 14 YIL SONRA 

Suudi Arabistan yönetimi tarafından atanan ilk kadın büyükelçi olarak tarihe geçen Rima bint Bender bin Sultan bin Abdülaziz Al Suud, babası Prens Bender bin Sultan bin Abdulaziz'den 14 yıl sonra aynı göreve geldi. 

Veliaht prens Muhammed Bin Selman'ın Ilıman İslam olarak bilinen 2030 vizyonu çerçevesinde kadın hakları ile ilgili önemli adımlar atan Suudi yönetiminin ilk kadın büyükelçi ataması bu çerçevede yorumlanıyor.

PRENSES RİMA KİMDİR?

1975 yılında Riyad'da dünyaya gelen Prensen Rima'nın tam adı, Rima bint Bender bin Sultan bin Abdülaziz Al Suud'dur. Rima, ABD'nin Washington Üniversitesi Müze Araştırmaları bölümünde eğitim gördü. 

Diplomat bir ailenin ferdi olan Rima'nın babası Bender bin Sultan, 1983 yılında geldiği Washington Büyükelçiliği görevini 2005 yılına kadar 22 yıl aralıksız olarak sürdürdü. Prenses Rima'nın dayısı Turki el-Faysal da Washington Büyükelçiliğinde 2 yıl boyunca görev yaptı.

Suudi Ulusal Yaratıcılık Girişimi Danışma Konseyi ve Uber Küresel Danışma Konseyi gibi bazı bölgesel ve küresel danışma konseylerinde görevler alan Prenses Rima, 2016 yılında Spor Genel Kurulunun kadınlar bölümünde Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Rima, 2017 yılında Muhammed bin Raşid Al Mektum Spor Yaratıcılığı ödülünü kazandı.

Prenses, geçen ay da İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 49. Dünya Ekonomik Forumu'nda ve New York'ta gerçekleştirilen bir forumda ülkesini temsil etti.

Yorumlar