Suudi Arabistan nihayet hakareti kınadı

Trump'ın kaybetmesinden sonra dünya kamuoyundaki en büyük destekçisini kaybeden Suudi Arabistan, haftalar sonra Fransa'daki hakaret karikatürlerini kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan nihayet hakareti kınadı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanmasını kınadığını belirtti.

Suudi Arabistan haber ajansının (SPA) haberine göre, Kral Selman, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

İki ülke ilişkilerinin ele alındığı ve tüm  aşırılık şekillerine karşı durulmasının zorunlu olduğu konusunda mutabık kalınan görüşmede, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, son dönemde Fransa ve Avusturya'da gerçekleşen eylemleri şiddetle kınadığını söyledi.

Fransa'da Hz. Muhammed'e karşı hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasını şiddetle kınadığını vurgulayan Kral Selman, şunları söyledi:

"İfade özgürlüğü, insanlar arasında saygı ve bir arada yaşamayı teşvik eden ahlaki bir değerdir. Nefreti ve kültürel ve medeniyet çatışmasını yaymanın bir aracı değildir."

Geçen ayın ortalarında peygamberimize hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanmasında ısrar eden Fransa'nın bu tavrı, Müslümanların sert tepkisine ve protestolara neden olmuş, ardından tepkiler Fransız mallarını boykot eylemlerine dönüşmüştü.

 

Yorumlar