Suriyeliler koşarak gitti

Kurban Bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler için sınır kapıları açıldı. Kapıların açılmasından sonra Suriyeliler koşarak diğer tarafa geçti. Bayram tatili boyunca ülkelerinde kalmaları beklenen Suriyelilerin geri dönmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler koşarak gitti

Kurban Bayramı nedeniyle Suriye’ye dönmek isteyen yüzlerce kişi sınır kapısının açılmasının ardından maraton koşar gibi metrelerce depar atarak, ülkelerine geçiyor. Aynı anda koşan yüzlerce kişi, Türkiye-Suriye sınırında ilginç görüntüler oluşturuyor.

Kilis Valiliği’ne 65 Suriyeli kurban bayramını ülkelerinde geçirmek için başvurdu. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen binlerce Suriyeli, geceden kuyruğa girerek Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu. 09.00’da kapıların açılmasıyla birlikte kadın, çocuk, yaşlılar ve gençlerden oluşan Suriyeliler maraton koşar gibi adete depar atarak ülkelerine geçmeleri ilginç görüntüler oluşmasına neden olurken, 30 bin Suriyeli ülkesine geçtiği bildirildi.

Suriyeliler, Fırat Kalkanı harekatıyla barış, huzur ve güven ortamının sağlandığı Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Cerablus ve El Bab bölgelerine bayram için gidiyor. Suriyeliler, Kilis Valiliği tarafından Kurban Bayramı’nda ülkelerine gitmelerine izin verilmesi sonrası 65 bin Suriyeli Kilis Valiliğine başvurarak randevu ald.. Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yüzlerce metrelik uzun kuyruklar oluşturdu.

Öte yandan, Öncüpınar Sınır Kapısı’nda kurulan sağlık merkezinde bulaşıcı hastalıklara karşı 0-15 yaş grubundaki Suriyeli çocukların eksik aşıları yapılıyor. Rahatsızlanan Suriyelilere de sağlık ekipleri müdahale ediyor.

Suriyeli Emira Ali, Suriye’den geçerek Mardin’e yerleştiklerini ifade ederek, “Kurban bayramını Suriye’nin Kamışlı kentinde geçirmek için Mardin’den Kilis’e geldik. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Suriyeli Cevdet Hüseyinoğlu ise Gaziantep’te ikamet ettiğini ifade ederek, “Kurban bayramını Azez’de geçirmek için gidiyoruz. Bütün akrabalarımız orada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz, bize böyle bir olanak sağladığı için bu tür fırsatları bize verirlerse çok iyi olur. 1.5 yıldın Suriye’ye gitmiyordum” dedi.

Yorumlar