Erg İnşaat kimin, sahibi kimdir?

Erg İnşaat son yıllarda büyük projelerde yer alan, inşaattan turizme, makinadan imalata, ticaretten yol yapımına kadar bir çok alanda faaliyet gösteriyor. Peki, Erg İnşaat kimin, sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Erg İnşaat kimin, sahibi kimdir?

Erg İnşaat Türkiye, İngiltere ve İsviçre'de faaliyet gösteren uluslararası oluşum olarak nitelendirilebilecek bir şirkettir. Başta inşaat ve yol yapımı olmak üzere, makina imalatı, ihracatı, sanayi, turizm ve ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor. Peki, Erg İnşaat kimin, sahibi kimdir? 

ERG İNŞAAT KİMİN, SAHİBİ KİMDİR?

ERG İnşaat Erbilgin ailesinin aile şirketi olarak kuruldu ve öyle devam ediyor. 

Firmanın merkezi Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunuyor.

Pi Makina Ankara Gölbaşı'nda yer alırken; yine Ankara-Niğde kotoyolu İnşaatı Loljistik Şantiyesi'nde bir şubesi bulunuyor.

ERG İnşaat 1968 yılında kuruldu.

Şu anda Anonim Şirket olarak faaliyetini sürdürüyor.

Şirketin yönetim kurulunda Vural Erbilgin, Mustafa Sani Erbilgin ve Berna Erbilgin Gündoğdu bulunuyor.

Şirket inşaat, yol yapımı, makina pazarlama, gıda, turizm, sanayi ve ticaret alanlarında faaliyetler gösteriyor.

Öte yandan şirketin yurt dışı iştirakleri bulunuyor.

ERG İnşaat, Safranbolu-Bartın Karayolu, Ankara-Gökçekaya 380 kV'luk Yüksek Gerilim Hattı, Maraş-Narlıova 2. Kısım Sulaması, Antalya Havalimanı,İstanbul Atatürk (Yeşilköy) Havalimanı, Kars Havalimanı, Karakoçan Barajı, Tercan Barajı, ÇatalanBarajı ve Hidroelektrik Santralı, Karakaya Barajı ve Hidroelektrik Santralı, Sivas Kangal Termik Santralı (2x150 MW) Kömür Hazırlama ve Kül Atma sistemlerinin ve Çoruh Nehri üzerindeki Türkiye'nin en yüksek ve dünyanın üçüncü yüksek barajı olan Deriner Barajı ve HES Tesislerinin (4x167.5 MW) proje, imalat, montaj ve inşaat işlerini tamamlamıştır. 275 km ana güzergah, 83 km bağlantı yolu, 108 km kavşak kolu ve 85 km devlet yolundan oluşan Ankara - Niğde Otoyolu inşaatını tamamlamıştır. Şu anda Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı yapım çalışmalarına başlamıştır.

Buna göre;

SSB Sauerwein-Schaefer Bau AG İsviçre'den, ERG International UK Ltd. İngiltere'den iki ayrı iştiraklerdir.

Firmanın çatısı altında faaliyet gösteren Pi Makina ise 1972 yılından bu yana üretim yapıyor. Ankara'da toplam 800.000 m2'lik açık ve kapalı üretim alanlarına sahip Pi Makina, yaklaşık 1000 personeli ile bölgesinde lider bir kuruluş olarak modern ve yenilikçi birçok iş kolunu aynı çatı altında toplamıştır. Proje, Ar-Ge, Test ve Kalite kontrol departmanları, Cnc işleme, Talaşlı imalat, Isıl işlem, Boyama ve Kumlama merkezleri öne çıkan birimlerdir.

Yorumlar