Suriyeli mülteciler, devletin dağıttığı kömürü taşıyarak eve ekmek götürüyor

Yoksul ailelere dağıtılmak için Başbakanlık tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gönderilen kömürün taşıma işini Suriyeli mülteciler yapıyor. Osmaniye’nin Düziçi ilçesi ve köylerinde ki yeşil kart sahiplerine dağıtılacak...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli mülteciler, devletin dağıttığı kömürü taşıyarak eve ekmek götürüyor

Yoksul ailelere dağıtılmak için Başbakanlık tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gönderilen kömürün taşıma işini Suriyeli mülteciler yapıyor.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi ve köylerinde ki yeşil kart sahiplerine dağıtılacak kömür, Düziçi ilçesinde tren istasyonu olmadığı için Bahçe Tren İstasyonuna vagonlarla getirildi. Düziçi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için bahçeye getirilen kömürü Suriyeli mültecilerce kamyonlara yükledi. Kömür yükleme işinde çalışan Suriyeli mülteciler, evlerine ekmek götürmek için tonu 3 liradan kömür yükleyerek ağır iş yapmak mecburiyetinde olduklarını belirtti. Suriyeli mültecilerden Riyad Hacabdurrahman, ilk önce 12 Suriyeli işçi çalıştığını belirterek, işçi sayısının 6’ya düştüğünü söyledi. Suriyeli Hacabdurrahman, 6 gün çalıştıklarını belirterek hak ettikleri paranın henüz üçte birini aldıklarını söyledi. Cami köşelerinde dilenmekten veya hırsızlık yapmaktansa, ağır kömür işinde çalışarak evine helal ekmek götürmek istediğini belirten Hacabdurrahman, çalışma imkanı istediklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar