Suriye'den saldırı için gelen terörist yakalandı

Suriye'den gelerek Şanlıurfa'da terör saldırısı düzenlemeyi planlayan bir terörist son anda yakalandı. Asker ve polis tarafından ortak düzenlenen operasyonda Diyad kod isimli terörist saldırı düzenleyemeden yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'den saldırı için gelen terörist yakalandı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları tarafından eğitilerek saldırı için Türkiye'ye gönderilen terörist, polis ve jandarmanın ortak çalışması sonucu saldırı düzenleyemeden son anda yakalandı. Saldırı planını haber alan istihbarat birimleri, Suriye'den gelen teröristi takibe aldı. Takip sonucu muhtemel bir saldırı son anda önlenmiş oldu. 

Suriye'den gelerek Şanlıurfa'da AK Partili yöneticilere ve sivil bazı vatandaşlara yönelik saldırı hazırlığı yapan bir teröristin son anda yakalandığı bildirildi. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak bir şekilde düzenlenen operasyonla, Suriye'den geldiği belirlenen Saldırı hazırlığındaki bir teröristi yakaladı.

ORTAK OPERASYONLA YAKALANDI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bir süre önce Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye giren Diyad kod adlı E.H isimli teröristi Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri takibe aldı. Saldırı hazırlığında olduğu belirlenen E.H, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa düzenledikleri operasyonla şehir merkezinde yakalandı.

HEDEF AK PARTİLİ YÖNETİCİLER

Operasyonla gözaltına alınan E.H sorgusunda, kısa bir zaman önce Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini AK Parti yöneticileri ile terör örgütü adına para vermeyen vatandaşlara yönelik suikast ve saldırı yapacağını itiraf ettiği belirtildi.

Gözaltına alınan terörist adli makamlara teslim edildi. 

ADANA'DA PATLAMA

Öte yandan bu akşam Adana'da Emniyet Müdürlüğü binasının yakınında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ilk etapta el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı belirtildi, ancak daha sonra patlamanın kesin nedeninin henüz bilinmediği öğrenildi. 

 

Yorumlar